News

Ministru din Marea Britanie, demis după ce a atins coapsa unui tânăr. Politiceanul ar fi fost beat

Ministrul comerțului din Marea Britanie, Conor Burns, a fost demis din funcție și suspendat din postul de parlamentar conservator.
09.10.2022 | 12:22
Ministru din Marea Britanie demis dupa ce a atins coapsa unui tanar Politiceanul ar fi fost beat
Conor Burns, demis din partid. Foto: Telegraph
ADVERTISEMENT

Bărbatul e implicat într-un scandal după ce mai mulți martori oculari l-au văzut atingând coapsa unui tânăr într-un bar.

Ministru britanic, demis după ce a atins un tânăr

Conform BBC, politicianul a fost văzut la barul Hyatt Regency din Birmingham în timpul unei conferințe a partidului. Burns a negat orice ”faptă nepotrivită”, asta în condițiile în care BBC nu a reușit să vorbească cu tânărul care ar fi fost hărțuit sexual.

ADVERTISEMENT

În fapt nici nu se cunoaște dacă politicianul a comis ceva ilegal sau dacă actul era consensual. Cu toate acestea, mărturiile celor care spun că Burns ținea mâna pe coapsa unui tânăr au determinat Downing Street să îl demită pe acesta.

Aparent mai mulți oameni din acel bar i-au transmis lui Conor Burns să se oprească ”din ceea ce făcea”, însă informația e destul de vag prezentată. Între timp, o sursă a BBC a dezvăluit că acest incident e cel care a dus la demiterea ministrului.

ADVERTISEMENT

În apărarea bărbatului au sărit prietenii săi care spun că ministrul lua medicamente care au amplificat efectul alcoolului consumat în bar. Apropiații lui Burns nu au constestat, însă, că acesta a băut alături de un tânăr care i se alăturase

”Deputatul era destul de beat încât a trebuit ulterior să fie dus înapoi la hotel de către un prieten”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Se pare că Burns a fost convins că flirtul era consensual, însă BBC nu a reușit să ia legătura cu tânărul care a provocat acest scandal.

Burns, un apropiat al fostului premier Boris Johnson, demisionase în Guvern în 2020 după ce a fost acuzat că a abuzat de funcția pe care o deține cu scopul de a intimida o persoană cu care se afla într-un litigiu.

ADVERTISEMENT

Partidele din Marea Britanie sunt extrem de sensibile în această perioadă referitor la orice scandal, cât de mic, în contextul în care premierul Boris Johnson a fost obligat să demisioneze tot dintr-o cauză asemănătoare.

ADVERTISEMENT