News

Ministrul Educaţiei explică scenariul prin care şcolile rămân închise şi din toamnă: “Trebuie să fim pregătiţi!”

01.05.2020 | 21:28
Ministrul Educatiei explica scenariul prin care scolile raman inchise si din toamna Trebuie sa fim pregatiti
ADVERTISEMENT

Anul şcolar 2019-2020 va fi încheiat în faţa calculatorului de majoritatea elevilor, cu excepţia celor din clase terminale. Ministrul Educaţie, Monica Anisie a vorbit despre scenariul în care şcolile ar putea rămâne închise şi din septembrie, când este programată revenirea la şcoală. 

Ministrul Educaţiei explică scenariul prin care şcolile rămân închise şi din toamnă

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a lăsat să se înţeleagă că în cazul în care va urma al doilea val de infectări în luna septembrie, şcolile nu se vor deschide, moment în care profesorii şi elevii trebuie să fie gata de cursurile la distanţă:

ADVERTISEMENT

Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi.

Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză.

ADVERTISEMENT

“Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi”

Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi.

Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările.

ADVERTISEMENT

Să luăm un exemplu, pentru că sunt profesoară de limba română. Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv.

Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi”, a spus Anisie.

ADVERTISEMENT

Anul şcolar 2019-2020 se va încheia “online” pe data de 12 iunie. Clasele terminale sunt singurele ale căror elevi vor putea veni la şcoală între 2 şi 12 iunie pentru pregătirea pentru Testele Naţionale şi Bacalaureat.

 

ADVERTISEMENT