News

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță cum vom putea ieși din casă după 15 mai: ”Nu va mai exista declarație”

28.04.2020 | 22:08
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru anunta cum vom putea iesi din casa dupa 15 mai Nu va mai exista declaratie
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat cum vom putea ieși din casă după 15 mai, data la care se speră că măsurile de izolare socială vor fi relaxate în țara noastră.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță cum vom putea ieși din casă după 15 mai: ”Nu va mai exista declarație”

Nelu Tătaru a vorbit despre mult așteptata dată de 15 mai, una în care românii ar putea, după două luni de izolare, să iasă din locuințe fără teama că ar putea fi amendați de organele legii.

ADVERTISEMENT

În același timp, ministrul Sănătății avertizează că restricțiile de izolare vor fi ridicate doar în zonele unde focarele de coronavirus s-au liniștit.

”Momentul în care se va decide acea relaxare va fi când considerăm că extinderea va fi una mai mică în comunitate.

ADVERTISEMENT

Vom încerca să ridicăm reguli și restricții în anumite focare unde se poate acest lucru. Nu vom ridica restricțiile unde există astfel de focare active”, a spus Tătaru la Digi24.

Nelu Tătaru, o veste bună și un sfat pentru cetățeni

Din data de 15 mai, declarația pe propria răspundere va fi istorie în România. De acest lucru ne asigură ministrul Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta sfătuiește populația să rămână precaută și după această dată și să respecte legea, cea care spune că masca de protecție va fi obligatorie în spațiile închise, iar distanțarea socială de asemenea.

”Trebuie să ne gândim să fim vecini cu virusul în vară și să încercăm ca prin măsuri de precauție să menținem departe transmiterea lui. Nu va mai exista declarație. Vom ieși liberi. Vom purta mască, vom merge la magazine, dar restricționat, în funcție de reglementări. 

ADVERTISEMENT

Vom ridica restricțiile în funcție de fiecare focar, de dinamica bolii din fiecare localitate a acestei țări.”, a mai spus oficialul Guvernului Orban pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT