News

Ministrul Transporturilor vrea ca traficul să fie deschis permanent pe Podul de la Brăila: „Este solid și nu prezintă riscuri”

Sorin Grindeanu a vizitat Podul de la Brăila. Ministrul Transporturilor susține că structura de rezistență este bine construită.
01.11.2023 | 17:05
Ministrul Transporturilor vrea ca traficul sa fie deschis permanent pe Podul de la Braila Este solid si nu prezinta riscuri
Ministrul Transporturilor, despre traficul pe Podul de la Brăila. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor vrea ca traficul să fie deschis permanent pe Podul de la Brăila. Sorin Grindeanu a vizitat, miercuri, construcția inaugurată în iulie, având în vedere discuțiile controversate, din ultima vreme, referitoare la siguranța podului.

Ministrul Transporturilor vrea ca traficul să fie deschis permanent pe Podul de la Brăila

Cu această ocazie, ministrul a făcut mai multe declarații, susținând că Podul de la Brăila este construit corespunzător și nu prezintă riscuri. Însă, a precizat că problemele sesizate trebuie rezolvate de constructor.

ADVERTISEMENT

„Podul de la Brăila este solid şi nu prezintă riscuri. Structura de rezistenţă a podului este bine construită! Îmi menţin decizia luată, acum câteva luni, de a permite circulaţia pe Podul Brăila!

Aştept însă de la antreprenorul italian, care a realizat lucrările, să îşi respecte termenii contractului: să remedieze problemele care au apărut şi au fost sesizate din mai multe surse, să finalizeze lucrările la drumul de legătură spre Jijila, să demonteze macaralele utilizate la construcţie”, a transmis Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul Transporturilor cere ca restricțiile de trafic pe timp de noapte să fie sistate. El spune că nu înțelege de ce circulația nu se desfășoară permanent, având în vedere că macaralele nu sunt demontate.

„Nu văd motivul pentru care circulaţia este întreruptă peste noapte, atât timp cât aceste macarale nu sunt demontate. Să îmi spuneţi motivul. Nu se poate aşa. Dacă tot nu dau jos aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24”, a transmis Grindeanu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

„Vreau să se circule pe podul Brăila 24 de ore din 24!”

Sorin Grindeanu a transmis că a solicitat reprezentanților CNAIR să anunțe constructorul că nu vor mai exista restricții de trafic pe timp de noapte. „Până când asocierea italiano-japoneză va decide să se ţină de cuvânt şi să demonteze macaralele, vreau să se circule pe podul Brăila 24 de ore din 24!”, a adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul spune că atunci când vor fi desfășurate operațiunile de demontare a macaralelor, constructorul trebuie să informeze CNAIR că va începe activitatea. Însă, până atunci, circulația ar trebui să se desfășoare 24 din 24.

ADVERTISEMENT

Grindeanu a fost întrebat dacă podul va fi asfaltat în 2024, în plin an electroral. El a ținut să precizeze, că indiferent de peisajul de pe scena politică, toate neconformitățile pe Podul Brăila „trebuie înlăturate pe banii companiei”.

Podul de la Brăila a fost inaugurat la 6 iulie, însă circulația a fost deschisă parțial. Traficul rutier a fost suspendat în intervalul orar 21:00-06:00, de luni până vineri. Decizia a fost luată deoarece lucrările nu au fost finalizate complet.

ADVERTISEMENT