News

Ministrul turismului, Daniel Cadariu, dă o notă bună litoralului românesc: ”Am motive să afirm că lucrurile au evoluat”

Litoralul românesc primește o notă foarte bună din partea ministrului turismului, Daniel Cadariu. Oficialul este optimist că acest sector va cunoaște o dezvoltare importantă pe viitor.
25.07.2022 | 23:50
Ministrul turismului Daniel Cadariu da o nota buna litoralului romanesc Am motive sa afirm ca lucrurile au evoluat
Ce notă dă ministrul Daniel Cadariu turismului de pe litoralul românesc. Sursa foto: colaj Fanatik / Ministerul Turismului
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc s-a aflat în centrul atenției în ultima perioadă. Unele statistici au scos în evidență faptul că numărul turiştilor a scăzut faţă de anul trecut.

Ce notă dă ministrul Daniel Cadariu turismului de pe litoralul românesc

Printre motivele care au dus la scăderea numărului de oaspeți la Marea Neagră sunt preţurile mari, plajele extinse şi greu de parcurs sau lipsa locurilor de parcare.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor aspecte negative constatate de mulți turiști, Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, este de părere că raportul calitate-preț este unul corect.

Pus să dea o notă turismului de pe litoralul românesc, oficialul Guvernului este extrem de darnic.

ADVERTISEMENT

”Din punctul meu de vedere, nota per ansamblu, nu punctual, ar trebui să fie peste 8. Dacă ne raportăm la ultimul weekend, numărul de turişti. Dacă facem o comparaţie cu anul trecut şi spre exemplu, la Constanţa, Eforie Nord şi la Mamaia, plajele lărgite nu puteau fi folosite, acum pot fi folosite.

Pe de altă parte, anul acesta, 6 dintre plajele de pe litoral au acea distincţie – steagul albastru. Acele distincţii sunt internaţionale şi nu se obţin decât doar dacă îndeplineşti condiţii. Sunt doar câteva dintre exemplele pe care le pot da. Putem discuta comparativ, inclusiv la vecinii noştri de la sud, nu este totul perfect”, a spus Cadariu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Daniel Cadariu îi încurajează pe români să îşi petreacă concediul în țară: ”Am motive să afirm că lucrurile au evoluat”

Daniel Cadariu le recomandă românilor să îşi petreacă concediul pe litoralul românesc. Acesta spune că are motive să declare că lucrurile au evoluat.

Ministrul scoate în evidență investițiile masive în structurile de cazare și în spațiile de alimentație publică.

ADVERTISEMENT

”Vreau să scot în evidenţă, că indiferent dacă discutăm de litoralul românesc sau de alt litoral, sunt şi bune şi rele. Ideea de bază este cum suntem pe medie. Din punctul acesta de vedere, dacă mă gândesc la investiţiile Administraţiilor Publice Locale din ultimul an.

Trebuie să remarcăm și eforturile operatorilor din turism din ultimul. Au fost investiţii masive, în modernizări şi în unele cazuri în structuri de cazare şi alimentaţii publice noi”, a mai adăugat ministrul.

ADVERTISEMENT