News

Minstrul muncii, Marius Budăi, a răspuns după criticile lui Nicolae Ciucă: ”Analizăm și luăm decizia finală”  

Ministrul muncii, Marius Budăi, a reacționat după ce prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a transmis că trebuia să respecte consultarea Consiliului Naţional Tripartit când s-a referit la creșterea pensiilor și a salariilor.
31.08.2022 | 23:37
Minstrul muncii Marius Budai a raspuns dupa criticile lui Nicolae Ciuca Analizam si luam decizia finala
Marius Budăi i-a răspuns lui Nicolae Ciucă. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă organizată miercuri, Marius Budăi a prezentat propunerile la care social-democrații au ajuns la finalul Consiliului Politic Național organizat marți.

Marius Budăi nu a rămas dator după criticile lui Nicolae Ciucă

Practic, PSD l-a mandatat să anunțe mărirea pensiilor și a salariului minim de la 1 ianuarie 2023. Ulterior, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, Nicolae Ciucă a precizat că declaraţiile ministrului muncii nu au fost discutate nici în coaliţie, nici în Guvernul României, dar vor fi clarificate la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

”(…) Când venim cu astfel de propuneri, cel puţin pe ceea ce priveşte majorarea salariilor şi a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit, plus discuţiile care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliţiei şi la nivelul guvernului”, a fost mesajul lui Nicolae Ciucă.

De cealaltă parte, Marius Budăi a intervenit telefonic la Antena 3 și a declarat că nu se teme de o eventuală remaniere în urma declarațiilor despre pensii și salarii.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a declarat că ultimele declarații care au încins spiritele în coaliție nu vor genera ruperea parteneriatului dintre PSD și PNL. În plus, Budăi a preluat mesajul premierului și a reliefat că este nevoie de dialog cu partenerii de guvernare pentru stabilirea măsurilor de ajutor social:

Fără certuri în coaliție

Noi suntem convinși că nu pot exista dispute ideologice atunci când este vorba de a susține populația și economia. Pur și simplu nu suntem în perioada în care să avem timp de certuri atunci când obiectivul nostru trebuie să fie sprijin pentru România.

ADVERTISEMENT

Mai departe, ministrul muncii a subliniat că miercuri nu a făcut altceva decât să prezinte măsurile pe PSD le va propune în coaliție. Budăi a precizat că sunt măsuri bazate pe analiză și cifre, dar și pe estimările Consiliului Național de Prognoză.

Când a fost întrebat dacă are o strategie în cazul în care propunerile PSD nu vor fi acceptate, Marius Budăi a evitat un răspuns tranșant: ”Analizăm și luăm decizia finală.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul muncii a mai completat că în cadrul coaliției de guvernare se discută extrem de pragmatic și cu cifrele pe față.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT