News

Minune în prima zi a noului an. Un polițist a salvat viața unei fetițe care era să moară sub ochii părinților

Un polițist din Iași s-a dovedit a fi la locul potrivit în prima zi a noului an. Agentul a a salvat viața unei fetițe care era să moară sub ochii părinților. Ce s-a întâmplat.
03.01.2023 | 16:08
Minune in prima zi a noului an Un politist a salvat viata unei fetite care era sa moara sub ochii parintilor
Cum a salvat un polițist din Iași viața unei fetițe de un an. Micuța se înecase cu salivă. Sursa foto: IPJ Iași / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un curs de prim ajutor pe care l-a urmat l-a ajutat pe un agent-șef de poliție din Iași să salveze viața unei micuțe de doar un anișor.

Cum a salvat un polițist din Iași viața unei fetițe de un an. Micuța se înecase cu salivă. ”A început să respire din nou”

Vasile Baciu, un agent şef adjunct din cadrul Arestului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a urmat un curs de prim ajutor organizat la nivelul Ministerului de Interne. Acest demers l-a ajutat să salveze viața fetiței prietenilor veniţi în vizită.

ADVERTISEMENT

Incidentul, unul care putea avea un final tragic, a avut loc în prima zi a anului 2023, de Sfântul Vasile, chiar în casa agentului de poliție.

Sonia, o fetiță în vârstă de un an și trei luni, se afla în vizită alături de părinții la Vasile Baciu, care își serba onomastică.

ADVERTISEMENT

Micuța se juca împreună cu alți doi copii în casa polițistului și nimic nu anunța evenimentul care avea să se petreacă. Până la un moment dat, când polițistul a observat că ceva e în neregulă cu Sonia.

Micuța se înecase cu salivă. Vasile nu a intrat în panică și a pus în aplicare cele învățate.

ADVERTISEMENT

Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinților, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetița prietenilor, în vârstă de un an și trei luni s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor și a intrat în convulsii urmate de stop respirator și pierderea cunoștinței.

Deoarece părinții au intrat în panică și nu au realizat ce se petrece, Vasile a luat imediat fetița, a așezat-o într-o poziție de siguranță și a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic”, transmite IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Fetița, salvată de agent înainte de sosirea echipajelor de pe Ambulanță

Agentul de poliție a apelat, între timp, și serviciul 112. El a fost fost îndrumat telefonic și de echipajul de pe Ambulanță, care a sosit în mai puțin de 10 minute la domiciliul său.

Nu a mai fost nevoie de intervenția medicilor. Fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou.

”Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou. A fost preluată în siguranță de echipajul medical și transportată la spital unde și-a revenit complet”, mai anunță reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: