Life

Unde trăiește nepoata lui Arsenie Boca. Zoe Dăian are 90 de ani și a avut o viață plină de miracole

Nepoata părintelui Arsenie Boca a trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții și a fost la un pas de moarte de mai multe ori.
27.09.2021 | 19:39
Unde traieste nepoata lui Arsenie Boca Zoe Daian are 90 de ani si a avut o viata plina de miracole
Unde trăiește nepoata lui Arsenie Boca. Zoe Dăian are 90 de ani și a avut o viață plină de miracole. Sursă foto: ebihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Zoe Dăian a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani. În prezent locuiește la un azil de bătrâni din Bihor. De-a lungul vieții a trecut prin multe încercări, dar de fiecare dacă a fost salvată ca prin miracol.

În urmă cu ceva timp a suferit un atac cerebral, dar după patru săptămâni de comă s-a trezit. Anul trecut a avut Covid-19, dar a învins în cele din urmă boala.

ADVERTISEMENT

Zoe Dăian spune că mereu Părintele Arsenie Boca a vegheat-o și așa a reușit să treacă peste toate greutățile.

Unde trăiește nepoata lui Arsenie Boca.

A fost mereu o femeie foarte puternică și chiar dacă are o vârstă înaintată este extrem de lucidă. Zoe Dăian trăiește la o casă pentru bătrâni în Bihor. Și-ar fi dorit să se retragă la Mânăstirea Prislop, dar nu a fost primită.

ADVERTISEMENT

Este foarte des vizitată de persoane străine care doresc să o cunoască și să afle tot ce știe aceasta despre Părintele Arsenie Boca.

Unele întâmplări le-a trăit chiar ea, altele i-au fost povestite de părinți. Bunica lui Zoe Dăian a fost soră cu tatăl lui Zian (numele de botez al lui Arsenie Boca). Pentru o perioadă, părintele a locuit în aceeași casă cu Zoe și familia ei, a povestit aceasta pentru ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

Nepoata lui Arsenie Boca își amintește că acesta era foarte modest și retras. Prefera să se roage, să picteze sau să citească decât să se întâlnească cu alți tineri de vârsta lui.

“Ne-am dat seama că este special”, a declarat Zoe Dăian, pentru ebihoreanul.ro.

Când aceasta avea 10 ani, unchiul ei a decis să se călugărească și a plecat de acasă.

“Se uita la om și știa tot despre el, dar putea să și prevadă lucruri. Le-am simțit și eu, căci de câte ori m-am dus să-l văd, el a știut de fiecare dată, dinainte”, a mai declarat bătrâna.

ADVERTISEMENT

Zoe Dăian are 90 de ani și a avut o viață plină de miracole

Nepoata Părintelui Arsenie Boca spune că a aflat târziu că acesta a murit, pentru că nu i-a anunțat nimeni, dar mereu a simțit că acesta o ocrotește. A trecut prin multe încercări și de fiecare dată a reușit să le facă față.

A trecut peste un divorț foarte dureros, a reușit să-și crească singură fetița, a stat în comă patru săptămâni dar și-a revenit miraculos, ba chiar s-a vindecat de Covid-19 atunci când nimeni nu-i mai dădea nicio șansă.

“Îl simt aproape, seara și dimineața, când mă rog, îl simt că mă ajută”, a mai spus nepoata lui Arsenie Boca.

ADVERTISEMENT
Tags: