Life

Minunile de la Mănăstirea Prislop. Cele mai multe au avut legătură cu duhovnicul Arsenie Boca

Minunile de la Mănăstirea Prislop, cea unde a slujit Arsenie Boca și unde se află mormântul acestuia. Multe dintre faptele miraculoase au legătură cu părintele.
25.09.2022 | 07:30
Minunile de la Manastirea Prislop Cele mai multe au avut legatura cu duhovnicul Arsenie Boca
Minunile de la Mănăstirea Prislop. Ce fapte miraculoase a săvârșit Arsenie Boca. Foto: Colaj Fanatik / Facebook Mănăstirea Prislop
ADVERTISEMENT

Numele lui Arsenie Boca, preotul de la Mănăstirea Prislop este legat de o mulțime de minuni, acesta fiind și motivul pentru care acesta este considerat sfânt de mulți enoriași.

Unde se află Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop este locul de pelerinaj al mii de oameni, care sunt convinși că acolo li se pot întâmpla minuni tocmai datorită lui Arsenie Boca.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Prislop se află în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara, aceasta fiind locul în care Arsenie Boca a slujit zeci de ani și unde a fost și îngropat.

Biserica Mănăstirii Prislop este monument istoric, ea încă fiind în picioare deși a fost construită în secolul al XVI-lea.

ADVERTISEMENT

Ce minuni s-au petrecut la Mănăstirea Prislop

La Mănăstirea Prislop s-au petrecut multe minuni, multe dintre ele fiind legate chiar de numele părintelui care a murit acum mai bine de 30 de ani.

Una dintre povești spune că un copil a fost vindecat de Arsenie Boca.

Acesta nu suferea de vreo boală a trupului, ci era paralizat. Când a auzit aceste lucruri și a văzut că micuțul nu se poate ridica, a făcut o minune și l-a făcut să stea pe propriile picioare.

ADVERTISEMENT

Un orb ar fi fost vindecat de preotul Arsenie Boca doar prin puterea rugăciunii.

„A vindecat un orb pe care mai întâi l-a spovedit şi l-a împărtăşit şi apoi i-a zis să iasă din biserică. Cei prezenţi au zis să-l ajute fiind orb, dar părintele i-a oprit zicându-le să-l lase să meargă singur.

Ajungând la uşă bolnavul a zis: „Măi fraţilor, eu văs”. În acel moment i-a revenit vederea pentru toată viaţa”, se arată în „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” din 2008.

ADVERTISEMENT

Despre Arsenie Boca s-a spus că s-a teleportat la înmormântarea mamei sale, deși se afla la sute kilometri distanță. Acesta avea darul clarviziunii și putea citi gândurile oricui pășea în mănăstirea sa.

Unde este înmormântat Arsenie Boca

Arsenie Boca este înmormântat în cimitirul de la Mănăstirea Prislop, acesta fiind loc de pelerinaj an de an, unde circa 100.000 de oameni vin săptămânal.

Mormântul acestuia este aproape de peșterea Sfântului Ioan de la Prislop.

Referitor la mormântul lui Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului, se spune că acesta ar fi mereu păzit de două căprioare, care pleacă dimineața când vin măicuțele.

„La mormânt, măicuţele mi-au zis: «Ce credeţi, noaptea două căprioare vin şi se culcă lângă mormânt şi îl păzesc. Şi când se face dimineaţă şi urcă măicuţele, ele se scoală şi pleacă.

Două căprioare, în fiecare noapte, stau la mormânt la părintele»”, se arată în volumul „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

ADVERTISEMENT
Tags: