News

Miracol în Italia. Un șofer român de TIR a căzut în prăpastie de la 15 metri, însă a supraviețuit

Un șofer român de TIR a scăpat ca prin minune după ce a căzut în prăpastie în timp ce se afla la volan, într-o curbă pe un drum din Italia.
09.02.2023 | 21:50
Miracol in Italia Un sofer roman de TIR a cazut in prapastie de la 15 metri insa a supravietuit
TIR căzut prăpastie în Italia. Foto: RTV
ADVERTISEMENT

Șoferul în vârstă de 47 de ani locuia în Lombardia de mulți ani și a fost protagonistul unui accident teribil în timp ce se afla pe autostrada A6 Torino-Savona, aproape de localitatea Roccavignale.

Un șofer român a căzut 15 metri în gol, în Italia

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum bărbatul cade de pe un viaduct de la 15 metri înălțime în timp ce conducea TIR-ul. din fericire a scăpat ca prin minune cu viața după acest accident produs la 2 kilometri de orașul Savona.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au stabilit că șoferul a pierdut controlul camionului și a doborât balustrada de metal din dreapta, după explozia unei anvelope. Deși imaginile sunt șocante, cu TIR-ul care se prăbușește în gol de la 15 metri înălțime, bărbatul a scăpat cu viața, ca prin miracol.

Un alt miracol e și faptul că TIR-ul a căzut peste un șantier, însă șansa muncitorilor a fost ca aceștia să fie plecați momentan din acea locație pentru că luau prânzul. Pompierii au ajuns de urgență la fața locului alături de reprezentanți ai Crucii Roșii din Millesimo, Crucea Albă din Cairo Montenotte, precum și un elicopter pentru situații de urgență.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost transportat de urgență la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure, unde se află în stare gravă, însă medicii au reușit să-l stabilizeze și sunt încrezători în șansele bărbatului de a-și reveni în totalitate în viitor.

În urmă cu o săptămână, un grav accident rutier în care erau implicați, de asemenea, cetățeni români, a avut loc pe o autostradă din Slovenia. Cel puțin trei oameni au murit în acel accident, conform anunțului oficial al polițiștilor de acolo.

ADVERTISEMENT

Accidentul a produs reacția Ministerului Afacerilor Externe, care a trimis condoleanțe familiilor îndoliate după accidentul produs pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

”Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare”, a mai transmis MAE, într-un mesaj oficial.

ADVERTISEMENT