News

Mircea Badea, declarația momentului despre cazul Ferma Dacilor: „Sunt multe aberații cu această lege. De-asta nu mai suport să aud”

Mircea Badea susține că scandalul legat de lipsa avizului ISU la Ferma Dacilor este unul artificial din moment ce legislația este „cretină și ineptă”.
04.01.2024 | 20:20
Mircea Badea declaratia momentului despre cazul Ferma Dacilor Sunt multe aberatii cu aceasta lege Deasta nu mai suport sa aud
Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”/ Foto: Facebook - În gura presei cu Mircea Badea
ADVERTISEMENT

În opinia lui Mircea Badea, lipsa avizului ISU pentru construcțiile de la Ferma Dacilor este o chestiune irelevantă din moment ce legea după care se acordă acest aviz este „absolut cretină și ineptă”, fiind aproape imposibil de respectat.

Avizul ISU, necesar și pentru piscine

Nu mai suport să aud de avizul ISU. Pe ideea aceasta închidem toată țara. Avizul ISU trebuie dat pe o lege absolut cretină și ineptă. Este o lege aproape imposibilă. V-a spus și DC News cazul cu piscina. O piscină în aer liber nu poate primi autorizaţie de siguranţă la incendiu dacă nu are… hidrant! Piscina, prin definiție, este plină cu apă. Hidrantul vine de la apă…

ADVERTISEMENT

Sunt multe aberații cu această lege. Pe faza cu avizul ISU închidem majoritatea spitalelor, grădinițelor, instituțiilor publice. De-asta nu mai suport să aud de avizul ISU”, a spus Mircea Badea la Antena 3, în emisiunea „În gura presei”.

El s-a referit la o emisiune DC News în cadrul căreia jurnalistul Val Vâlcu a arătat că legislația care reglementează acordarea avizului ISU prevede inclusiv instalarea unui hidrant pentru piscine, menționând un caz cu care s-a confruntat un complex sportiv.

ADVERTISEMENT

Noi ştim că această legislaţie ISU e făcută ca să fie acoperiţi controlorii. S-au trecut acolo de toate. Şi căderi de meteoriţi cred că s-or fi trecut. A fost şi o fază ridicolă, dar şi comică, la un complex sportiv. Ca să îi dea autorizaţie ISU piscinei în aer liber, care conţine faianţă, gresie şi apă, avea nevoie de hidrant. De asta spun că asta cu autorizaţia ISU…

Una e că faci o coşmelie cu bârne uscate, date cu lac, deci practic beţe de chibrit care abia aşteaptă scânteia… Nu îmi vine să cred că era totul ignifugat, că dacă era, nu ardea aşa”, a afirmat Val Vâlcu.

ADVERTISEMENT

Parchetul Prahova: „Victimele nu au avut nicio șansă să se salveze”

În referatul prin care procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă pentru 30 de zile a patronului de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, sunt înșiruite toate neregulile descoperite în pensiune de către anchetatori: imobilul a fost construit fără autorizaţie de contrucţie, mansarda a fost realizată din material lemnos, uşor inflamabil, neprevăzut cu căi de evacuare optime, construcţia fiind încadrată în gradul V de rezistenţă la foc (cel mai defavorabil grad). De asemenea, imobilul a fost intabulat cu încălcarea prevederilor legale, în baza unui certificat de constatare a edificării construcţiei emis fără verificarea îndeplinirii tuturor cerinţelor fundamentale, iar construirea sa s-a făcut fără solicitarea/obţinerea vreunui aviz/autorizaţie de la ISU Prahova.

Întreaga situaţie descrisă, vizând nerespectarea de către factorii decidenţi a normelor în materia securităţii la incendiu, (…) îi poziţionează pe cei trei inculpaţi în culpă în raport de producerea rezultatului constând într-un dezastru, deoarece în condiţiile descrise, raportat la lipsa de siguranţă a încăperilor oferite ca spaţii de cazare, şansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente”, se spune în referat.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Ploiești a aprobat, miercuri seară, cererea procurorului de arestare preventivă pentru 30 de zile a patronului de la Firma Dacilor, Cornel Dinicu, iar pentru administratorii pensiunii, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, a dispus arestul la domiciliu. Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

ADVERTISEMENT