News

Mircea Badea desființează compensarea facturilor la energie, gândită de Guvern: ”Nu există! E o iluzie”

Mircea Badea nu crede în măsurile ”socialiste” luate de coaliția de guvernare, precum plafonarea facturilor la energie pentru că ar păcăli oamenii.
05.10.2022 | 22:40
Mircea Badea desfiinteaza compensarea facturilor la energie gandita de Guvern Nu exista E o iluzie
Mircea Badea nu crede în plafonarea prețurilor. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Realizatorul TV a explicat cum plafonarea prețurilor sau compensarea facturilor de energie reprezintă o ”iluzie”. În realitate, tot românii sunt cei care plătesc, deci Guvernul ia cu o mână și dă cu cealaltă.

Mircea Badea nu crede în plafonarea prețurilor

“Aud asta cu plafonare, cu compensare. Eu nu contenesc să spun că n-am altă părere. Am idei puține, dar fixe. Este o păcăleală! Deci este o iluzie, este doar un populism ieftin nutreț pentru, mă rog, cei care vor să audă că există un tătuc care vine și îi salvează de la nenorocire.

ADVERTISEMENT

Nu există plafonare și compensare. Plafonarea și compensarea este achitată integral tot de către noi. Nu există guvernul care face bani din aer, cumva așa sau de undeva îi ia dă de pe Marte, îi aduce aici și cu banii ăia plafonează și compensează.

Tot pe noi ne costă și plafonarea și compensarea. Este doar un truc ieftin, politicianist, penibil, pentru că cei care au nevoie non-stop să vină un tătel să-i salveze de la realitate”, a explicat Badea la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De altfel, Mircea Badea s-a întrebat retoric dacă România vrea să se întoarcă la socialism, pentru că în capitalism nimeni nu are dreptul să ceară socoteală unui privat (în acest caz jucătorii din domeniul energetic) referitor la profiturile ”exagerate” sau ”prea mari”. Asta, pentru că există voci care vor să impoziteze profitul astronomic obținut de pe urma crizei energetice.

PSD și PNL au decis, în nenumărate rânduri, să plafoneze prețurile la energie electrică și gaze naturale. “Această categorie de oameni care anul trecut au consumat mediu mai mult de 300 de kWh și care nu ar fi intrat sub incidența plafonării, sperăm să îi includem și pe ei în plafonul de 0.8 și să-i stimulăm să economisească”, a transmis reprezentantul PSD Radu Oprea.

ADVERTISEMENT

Sper ca aceste modificări să fie în sprijinul tuturor categoriilor de consumatori. În mod cert, statul nu o să poată subvenționeze absolut toate categoriile de consumatori”, a transmis și Sorin Bumb, reprezentant PNL.

Între timp, Comisia Europeană a anunțat că ”un plafon al prețurilor care să acopere atât gazele naturale lichefiate, cât și livrările prin conducte, ar putea perturba fluxurile între țările UE. Acest lucru se datorează faptului că semnalele de preț nu ar mai contribui la direcționarea fluxurilor către regiunile în care cererea este mare sau oferta este redusă”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Europa nu se poate pune de acord la toate măsurile, pentru că există țări ca Germania, Olanda sau Danemarca care se opun. Franța, Italia și Polonia, alături de alte 12 țări, au solicitat Comisiei Europene să plafoneze prețul gazului rusesc pentru a combate inflația.

ADVERTISEMENT
Tags: