News

Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu, dați în judecată în scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Acuzațiile aduse

Trei nume importante de la posturile Antena 3 și România, TV, Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu, au fost acționate în judecată în scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Ce acuzații li se aduc.
07.07.2022 | 07:40
Mircea Badea Mihai Gadea si Victor Ciutacu dati in judecata in scandalul alegerilor de la Sectorul 1 Acuzatiile aduse
Mihai Gâdea, Mircea Badea și Victor Ciutacu, acționați în judecată la 2 ani de la alegerile din Sectorul 1. Se cer sume uriașe ca despăgubiri. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Surpriză pentru oamenii de televiziune Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu. Aceștia au fost dați în judecată în scandalul alegerilor de la Sectorul 1.

Mihai Gâdea, Mircea Badea și Victor Ciutacu, acționați în judecată la 2 ani de la alegerile din Sectorul 1. Se cer sume uriașe ca despăgubiri

În toamna lui 2020, la puțin timp după alegerile locale, un uriaș scandal a izbucnit după scrutinul din Sectorul 1. PSD a cerut anularea alegerilor și a folosit drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi.

ADVERTISEMENT

În replică, Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spunea că nu a existat nicio fraudă și că în imaginile prezentate apare și președintele Biroului Electoral Sector 1 (BES 1), procurorul Nicolae Sprîncu.

Presa din țară a publicat și a întors pe toate fețele imaginile apărute cu sacii de voturi de la Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Acum, la nici 2 ani distanță de la eveniment, trei nume importante din televiziune sunt date în judecată de procurorul Sprîncu. Anunțul a fost făcut chiar de un jurnalist implicat direct de acțiune din justiție, Victor Ciutacu, de la România TV.

Badea, Gâdea, Ciutacu, dar și posturile TV la care lucrează, sunt acuzați că l-au denigrat pe procuror. Se cer sume importante de bani ca despăgubiri.

ADVERTISEMENT

”Ne-a dat în judecată (și) procurorul Sprîncu, șeful biroului electoral de la Sectorul 1; la doi ani de la alegeri. Pe scurt, Ciutacu, Gâdea și Badea, România TV și Antena 3. Vrea câte 25.000 euro de la fiecare dintre noi și câte 75.000 euro de la posturile TV. Cică l-am denigrat premeditat și concertat, ăsta e rezumatul acțiunii.

Lucrarea a fost făcută de Nicoleta Popescu, avocata lu’ Kovesi, ca să nu mai existe dubii. Uite-așa am ajuns iar coleg, acum în boxa acuzaților, cu Mihai și Mircea. Ne vedem în instanță”, a anunțat Ciutacu, conform DC News.

ADVERTISEMENT

Biroul Electoral al Sectorului 1 acuza, în 2020, televiziunile că induc în eroare publicul prin prezentarea acestor imagini

La data prezentării în spațiul public a imaginilor cu sacii de voturi din Sectorul 1, BES 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu, a dat publicității un comunicat în care a anunțat că prezentarea clipului video către televiziuni ”a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului” și preciza că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată.

”Facem precizarea că toţi membrii Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 şi-au desfăşurat activitatea în mod continuu, începând cu data de 27.09.2020, ora 06.00 şi până la data de 29.09.2020, în jurul orei 03.00.

Activitatea a fost reluata la data de 29.09.2020, în jurul orei 09.30 şi s-a finalizat la data de 30.09.2020, în jurul orei 01.30. În perioada dintre 29.09.2020, ora 03.00 şi 30.09.2020, ora 09.30, în care sediul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 a fost închis, acesta a fost păzit de către o persoană din cadrul Jandarmeriei.

Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, împreună cu jandarmul au stat atât membrul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 din partea PSD, cât şi doi candidaţi din cadrul USR”, transmitea Biroul Electoral din Sectorul 1.

ADVERTISEMENT
Tags: