News

Mircea Badea, revoltat legat de educația sexuală în școli. Care este părerea prezentatorul TV

06.06.2020 | 17:36
Mircea Badea revoltat legat de educatia sexuala in scoli Care este parerea prezentatorul TV
Mircea Badea, revoltat legat de educația sexuală în școli. Care este părerea prezentatorul TV. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Mircea Badea este cunoscut pentru sinceritatea sa debordantă, dar și pentru felul în care tratează subiectele momentului. Recent, prezentatorul de la Antena 3 a dezvăluit că nu înțelege care este rostul educației sexuale în școli și nici nu știe cine ar fi persoana indicată care să țină o astfel de lecție.

Ce spune Mircea Badea despre predarea educației sexuale în școli

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea prin care în instituțiile de învățământ din țară se va predea în fiecare semestru câte o oră de educație sexuală, însă prezentatorul „În gura presei” de la Antena 3 nu înțelege care este scopul acestei „materii”. Mai mult decât atât, Mircea Badea se întreabă cine ar putea veni la catedră pentru a le ține lecția copiilor.

ADVERTISEMENT

„Ce se întâmplă concret? Cine vine să predea? Asta cu vine un ONG-ist, aici sunt împotrivă! Hai să nu vină un ONG-ist. Hai să presupunem că un ONG-ist nu este un specialist. Nu vreau să-l învețe un ONG-ist pe fii-miu nimic.

Sigur, neimportant ce vreau eu. Că va face Ministerul o comisie și va spune: ‘Tu taci din gură, l-ai făcut pe ăsta, tu plătești facturile, de restul ne ocupăm noi’” , a spus Mircea Badea în emisiunea pe care o prezintă la postul de televiziune Antena 3.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea nu vede rostul educației sexuale în școli

Celebrul prezentator a mărturisit că se simte contrariat de această lege pentru că nu o înțelege, de aceea nu poate avea o părere pro, cât nici contra. Mircea Badea susține că materia în sine nu se poate defini, așa cum este vorba de cele exacte precum matematica sau geografia.

„Eu n-am înțeles ce e aia educație sexuală. Aș fi pro sau contra dar n-am înțeles ce e aia. Ce înseamnă educație sexuală? Dacă am putea defini ce e aia poate aș fi pro sau contra. 

ADVERTISEMENT

Când vorbim despre matematică, înțeleg ce e aia matematică, vorbim despre geografie, înțeleg ce e aia geografie. Treaba asta cu educația sexuală nu poate fi predată ca geografia sau matematica.

De ce? Pentru că geografia și matematica nu se suprapun peste un set de valori, oricare ar fi ălă, pe care un individ la orice vârstă le are.

ADVERTISEMENT

Treaba asta cu educația sexuală nu am înțeles la ce se referă exact. Mă educă sexual, ce îmi face? Mă învață la clasa a patra cum să pun prezervativul. De ce? Se pune problema să nu îl pun bine când e cazul? Pe bune?”, a completat Mircea Badea.

ADVERTISEMENT