Life

Mircea Badea, victima escrocheriilor în mediul online. ”Puteți dona bani în contul de PayPal”

Mircea Badea, apel disperat către toți cei care îl urmăresc. Jurnalistul a devenit victima escrocilor din mediul online.
06.02.2024 | 11:00
Mircea Badea victima escrocheriilor in mediul online Puteti dona bani in contul de PayPal
Mircea Badea, victima deepfake-ului pe Youtube. Sursa foto: Instagram, Canva
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, escrocheriile din mediul online au început să fie din ce în ce mai dese. De aceste țepe nu scapă nici persoanele publice. Mircea Badea este cea mai recentă victimă a celor care se folosesc de imaginea vedetelor pentru a obține anumite foloase materiale.

Mircea Badea, apel disperat către fanii săi

Mircea Badea este unul dintre cei mai vocali jurnaliști. De-a lungul timpului, acesta a pus mereu punctul pe i și nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni, Mircea Badea anunța faptul că și-a recuperat, într-un final, pagina de Facebook. Contul lui a fost suspendat o bună vreme, iar în tot acest timp s-a limitat la comunicarea pe alte canale cu fanii lui.

Jurnalistul este foarte urmărit în mediul online, iar comunitatea sa de fani îl susține de fiecare dată. Cum încrederea în cuvântul său este una destul de mare, nu este de mirare că mulți au fost la un pas de a-i dona bani lui Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Pe Youtube, a fost creat un canal fals care se folosește de identitatea jurnalistului. Printre numeroasele videoclipuri, cel care stă în spatele canalului ”Dă Pă Cioc” a solicitat bani în numele lui Mircea Badea.

”Dacă doriți să susțineți acest canal, puteți face o mică donație în contul de PayPal”, este o parte din descrierea videoclipurilor de pe canalul de Youtube.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu este cel care deține canalul de Youtube

Informația a ajuns imediat și la urechile lui Mircea Badea. Indignat de întreaga situație, jurnalistul a transmis un mesaj către toți cei care îl urmăresc de ani de zile.

Jurnalistul a subliniat faptul că este victima unor escrocherii și că nu el este în spatele mesajelor care solicită bani. Ba mai mult, nici nu știe cum a apărut acest canal, ”Dă Pă Cioc”.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea i-a rugat pe fanii lui să nu dea curs unor astfel de solicitări și nici să nu doneze bani. De asemenea, i-a sfătuit pe toți să își ia informația doar din surse sigure și să verifice de mai multe ori înainte de a accesa anumite canale.

Din păcate, fenomenul deepfake a început să ia amploare. Nu doar Mircea Badea a fost victima lui, ci mai multe persoane publice. În urmă cu câțiva ani, Delia a fost cea care s-a trezit protagonista unor imagini defăimătoare create cu ajutorul deepfake-ului.

ADVERTISEMENT