Life

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, reuniune pe scenă, după mulți ani. Cei doi artiști au cântat, din nou, împreună: “O reîntâlnire epocală”

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, reuniune pe scenă, în cadrul unui concert. Cei doi artiști au cântat împreună după mulți ani.
15.10.2023 | 14:20
Mircea Baniciu si Nicu Covaci reuniune pe scena dupa multi ani Cei doi artisti au cantat din nou impreuna O reintalnire epocala
Mircea Baniciu și Nicu Covaci, reuniune pe scenă. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Baniciu și Nicu Covaci s-au reunit pe scenă, după ani buni. Cei doi au cântat câteva piese împreună, spre bucuria publicului. Oamenii au fost emoționați să-i vadă în această formulă.

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, reuniune pe scenă. Cei doi artiști au cântat împreună

Vineri seară, în cadrul concertului susținut la Porto Arte, în Timișoara, de către Mircea Baniciu, alături de Teo Boar și Vlady Cnejevici, cei prezenți au avut parte de o surpriză de neimaginat.

ADVERTISEMENT

După ani buni, Nicu Covaci a urcat pe scenă, alături de fostul său coleg de trupă, spre bucuria fanilor. Cei doi artiști nu au mai cântat împreună de multă vreme, iar publicul a fost emoționat de această reuniune.

“O reîntâlnire epocală… nu știu dacă nu pot să-i spun și mai mult. Invitatul meu pe scenă este Nicu Covaci”, a spus Mircea Baniciu înainte de a-l invita pe scenă pe fostul său coleg din trupa Phoenix, potrivit Pressalert.

ADVERTISEMENT

Cei doi au interpretat piese cunoscute, cum ar fi “În umbra marelui urs” sau “Andrii Popa”, după care Mircea Baniciu a mai spus câteva cuvinte. “Vă mulțumim… Și cu aceasta Nicu Covaci rămâne cu noi… La masă bineînțeles… și vedem ce se mai poate face în continuare”, a adăugat artistul.

De ce s-a produs ruptura între Mircea Baniciu și Nicu Covaci

În perioada comunistă, între cei doi artiști s-a produs o ruptură. La vremea respectivă, amândoi făceau parte din formația Phoenix. Au făcut împreună planuri de a fugi din România, însă Mircea Baniciu a spus, în final, că nu vrea să riște, așa că a rămas în țara natală.

ADVERTISEMENT

Nicu Covaci a părăsit țara în 1976, printr-o căsătorie fictivă, renunțând și la cetățenia română. După ce a avut loc cutremurul din 1977, artistul a revenit în țară sperând că îi va scoate pe foștii colegi din lagărul comunist.

A petrecut câteva luni în țară, iar membrii formației Phoenix s-au reunit și au susținut două concerte importante, la Constanța și Tulcea. În drum spre Timișoara, au avut loc mai multe discuții. Nicu Covaci le-a sugerat colegilor săi să vină la el acasă, în Timișoara.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea urma să aibă loc a doua zi, însă Mircea Baniciu nu și-a mai făcut apariția. În schimb, ceilalți au fugit din lagărul comunist, fiind ascunși în boxe.

Era o boxă pregătită și pentru Mircea Baniciu, în care Nicu Covaci spune că a luat o prietenă de etnie germană, însărcinată, care nu a vrut să nască în România.

Mircea Baniciu a rămas în țară. iar o perioadă a fost anchetat de Securitate. Între timp, a început o carieră solo și a scos de piață un EP și patru albume, notează adevarul.ro.

A fondat trupa Pasărea Colibri în 1992, împreună cu Florian Pittiș, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici. Au cântat împreună timp de un deceniu și au scos cinci albume și un DVD. A revenit în trupa Phoenix în 2002, atunci când a avut loc concertul aniversar “Phoenix 40 de ani”.

ADVERTISEMENT
Tags: