Life

Mircea Dinescu, dorință după moartea soției sale. Ce i-a cerut fiului său, Andrei

19.04.2021 | 23:12
Mircea Dinescu dorinta dupa moartea sotiei sale Ce ia cerut fiului sau Andrei
Mircea Dinescu, dorință după moartea soției sale. Ce i-a cerut fiului său, Andrei. Sursa foto: forbes / viitorulromaniei.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Dinescu (71 de ani) are o dorință arzătoare după moartea soției sale, Mașa, care s-a stins din viață la 58 de ani din cauza unei boli cumplite. Poetul a dezvăluit ce i-a cerut fiului său, Andrei, după pierdea suferită. 

Jurnalistul a rămas văduv în urmă cu circa trei ani, dar își dorește să fie înconjurat de familie la bătrânețe. Acesta este motivul pentru care vrea să aibă alături nepoți, lucru pe care i l-a cerut băiatului său, care a ajuns la vârsta de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Scriitorul vrea să le ofere nepoților o copilărie frumoasă și fericită la țară, nu în fața telefoanelor, însă din păcate, fiul său refuză să devină părinte prea curând. În plus, Mircea Dinescu nu are nepoți nici din partea fiicei sale, Irina (36 de ani).

Mircea Dinescu, așteptări mari de la fiul său. Ce vrea poetul de la Andrei

„L-am rugat și eu pe fiul meu, Andrei, să facă și el copii, să-i aducă aici, la Cetate! I-aș crește aici, i-aș pune să stea în grădină, să cultive, să dea cu sapa, să aibă o copilărie frumoasă, așa cum am avut noi.

ADVERTISEMENT

Nu să-i strice pe copii cu telefoanele, cum se face acum. Din școala asta de acum, on-line, ies numai semi analfabeți”, a declarat Mircea Dinescu, în emisiunea „Poezie și delicatețuri”, de la Prima TV.

Băiatul scriitorului face parte din trupa Impex și cântă de câțiva ani „neomanele”, adică manele reinventate. Andrei și-a descoperit pasiunea pentru acest stil muzical la vârsta de 15 ani, iar de atunci a început să studieze tot mai mult etnia romă.

ADVERTISEMENT

Nu mi-a plăcut lumea muzicii clasice. Eu eram aproape să fiu solist. Eram și bun, și bine pregătit, dar voiam să compun muzică, nu să interpretez. Nu am putut trece peste ideea că nu eu am compus muzica!

Eu când mi-am dorit să fac vioară, de la patru ani, îmi imaginam că o să cânt ceva ce o să inventez eu. Nu-mi imaginam că e posibil să cânți ceva gata făcut de alții. Abia acum am ajuns să fac într-adevăr ce mi-am dorit dintotdeauna. Să compun muzică.

ADVERTISEMENT

Azi iau vioara și cânt de la mine. A durat ceva să fac tranziția către interpretare și compoziție. Improvizația este cheia, dar am găsit-o greu. Nu am dat la facultate până la 32 de ani. Ulterior, am dat la limba rromani. Am și transport gratuit pe tren acum (râde).

Am și limba germană, limba a doua. Pe care o știam deja. Dar am făcut și un studio de înregistrări, și sunt destul de prins cu muzica – nu prea am timp”, declara Andrei Dinescu acum ceva vreme pentru viitorulromaniei.ro.

Pe de cealaltă parte, Irina, fiica lui Mircea Dinescu, a ales un alt drum în viață și este actriță. Tânăra a jucat în producții importante printre care se numără: „Modigliani”, „Out of season”, „Italiencele” sau „What means Motley”, alături de Andy Garcia, Dennis Hooper sau Ana Ularu.

Artista mărturisea în urmă cu câțiva ani, în perioada în care era studentă, că a suferit de pe urma numelui purtat de poet. Ba chiar a vrut să renunțe la „Dinescu”, însă în cele din urmă a reușit să depășească momentul după ce a discutat deschis cu părinții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!