News

Mircea Geoană, întâlnire la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy: ”E esențial să reinvestim în valorile noastre comune”

Aflat într-o vizită oficială în SUA, secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, a avut o întâlnire la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy.
11.05.2023 | 20:47
Mircea Geoana intalnire la Washington cu presedintele Camerei Reprezentantilor Kevin McCarthy E esential sa reinvestim in valorile noastre comune
Mircea Geoană, întâlnire la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy. Sursa foto: Facebook/Mircea Geoană
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a avut, joi, o întâlnire extrem de importantă la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy.

Mircea Geoană, întâlnire la Washington cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, efectuează, în intervalul 3 – 14 mai 2023, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Până în prezent, românul aflat în cea mai înaltă poziție la nivel internațional, a avut mai multe întâlniri importante peste ocean.

ADVERTISEMENT

Luni, acesta a participat la petrecerea organizată la Washington de veteranul diplomației americane, Henry Kissinger, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. ”Mircea Geoană la aniversarea a 100 de ani de la nașterea lui Henry Kissinger în DC în această seară. Mă bucur că am reușit să mă întâlnesc și să aud despre colegii mei extraordinari de la NATO”, a scris pe Twitter o fostă ambasadoare a SUA la NATO.

Am avut privilegiul să particip la aniversarea de 100 de ani a lui Henry Kissinger. Introdus de către directorul CIA, Bill Burns, Henry Kissinger a dovedit că își păstrează calitățile care l-au făcut unul dintre cei mai mari gânditori din ultimele decenii”, a spus Geoană, după acest eveniment.

ADVERTISEMENT

Joi, 11 mai, oficialul NATO a continuat seria întâlnirilor importante la nivel înalt. Mircea Geoană a discutat cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy.

Am avut plăcerea să-l reîntâlnesc pe Liderul Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy. Într-un noian de probleme politice și economice interne și internaționale, este esențial să reinvestim în valorile noastre comune de respect pentru democrație, libertate, prosperitate și domnia legii, pe care este fondată Alianța noastră”, a scris oficialul român, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, discuții și cu trimisul special prezidențial, John Kerry

Tot în cursul acestei zile, Mircea Geoană a avut discuții cu trimisul special prezidențial John Kerry. ”Am discutat despre legătura critică dintre schimbările climatice și securitatea globală, precum și despre importanța cooperării SUA-NATO-UE în această privință, cu un accent sporit pentru mărirea rezilienței noastre”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Seria întâlnirilor din această săptămână a continuat, joi, cu discuțiile purtate cu senatorii americani Thom Tillis (R-NC), Jeanne Shaheen (D-NH), Mike Rounds (R-SD) și Joni Ernst (R-IA). Aceștia fac parte din ”NATO Observer Group”.

ADVERTISEMENT

”Am discutat despre prioritățile strategice ale Alianței Nord-Atlantice, mai ales în perspectiva Summit-urilor NATO de la Vilnius (2023) și Washington (2024)”, a spus oficialul român despre aceste întrevederi.

ADVERTISEMENT