News

Mircea Geoană poate fi ”lebăda neagră” a prezidențialelor din 2024. ”E singurul care arată, vorbește și gândește ca un șef de stat”

Mircea Geoană, românul cu cea mai importantă funcție internațională, este văzut de profesorul Dumitru Borțun drept omul care se pliază cel mai bine pentru funcția de șef de stat.
22.11.2022 | 16:37
Mircea Geoana poate fi lebada neagra a prezidentialelor din 2024 E singurul care arata vorbeste si gandeste ca un sef de stat
Mircea Geoană, pariul prof. Dumitru Borțun pentru alegerile din 2024. Sursa foto: Facebook/Mircea Geoană
ADVERTISEMENT

În acest moment, mulți analiști politici și sociologi vorbesc despre marea șansă a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024.

Mircea Geoană, pariul prof. Dumitru Borțun pentru alegerile din 2024: ”E singurul care arată, vorbeşte și gândeşte ca un şef de stat”

Actualul secretar general adjunct al NATO ar putea profita de profilul său internațional ca să-și reconstruiască imaginea pe scena politică din România.

ADVERTISEMENT

Deși nu a intrat oficial și nici declarativ nu și-a anunțat intenția de a reveni în lupta pentru Palatul Cotroceni, Mircea Geoană este văzut un nume indicat pentru funcția supremă în statul român.

Invitat la podcastul lui Ionuț Vulpescu, Dumitru Borţun, profesor de etică în comunicare și analiza discursului public în cadrul SNSPA, este de părere că Mircea Geoană poate fi ”lebăda neagră” a alegerilor prezidențiale de peste doi ani.

ADVERTISEMENT

”Pentru că vorbim de alegeri, facem un exercițiu. Ne imaginăm 2024, alegeri prezidențiale în România. Care credeți că va fi lebăda neagră a acelei toamne?”, a fost întrebarea fostului ministru al culturii la adresa profesorului.

Fără să stea pe gânduri, prof. Dumitru Borțun a spus că Mircea Geoană este singurul candidat cu profilul unui șef de stat prin viziune, prin conduită și prin discurs.

ADVERTISEMENT

”Cred că va fi Mircea Geoană! Să vă spun de ce: este singurul om care se profilează ca șef de stat prin viziune, prin conduită, arată ca un șef de stat, vorbește ca un șef de stat, gândește ca un șef de stat!

Trebuie să fie șef de stat! Nu ai cum să nu! Și sper că va avea o campanie electorală suficient de corectă, de convingătoare, încât să ia vălul de pe ochii oamenilor și să vadă cu adevărat de ce are nevoie România!”, a spus cadrul universitar.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, la o conferință organizată recent la Cluj: ”România are nevoie de un salt istoric”

Recent, Mircea Geoană a fost prezent la Cluj Napoca, ca invitat al Proiectului România 2030 al Fundației Friedrich Ebert.

Secretarul general adjunct al NATO a luat cuvântul în cadrul evenimentului și a vorbit ca un adevărat ”prezidențiabil”.

El a spus că reducerea sărăciei trebuie să fie unul dintre obiectivele majore în următorii ani, dacă România vrea să nu fie condamnată la stagnare.

”Dacă vrem să clădim o nouă arhitectură a oportunităților în România, trebuie să privim cu luciditate realitățile românești și să folosim cuvintele și mijloacele care li se potrivesc.

Iar, dacă vom reuși să rezolvam problema Nedreptății, cauza centrală a întârzierii istorice a României, vom fi liberi și îndreptățiți să visăm și să construim orice viitor ce ni se va părea potrivit.

România are nevoie de un salt istoric, o săritură de recuperare, o mișcare de forță și ambiție, un efort de voință politică sincronizat cu societatea, care să rupă blestemul stagnării și al amânării”, a spus Geoană.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink