News

Mircea Geoană poate fi ”lebăda neagră” a prezidențialelor din 2024. ”E singurul care arată, vorbește și gândește ca un șef de stat”

Mircea Geoană, românul cu cea mai importantă funcție internațională, este văzut de profesorul Dumitru Borțun drept omul care se pliază cel mai bine pentru funcția de șef de stat.
22.11.2022 | 16:37
Mircea Geoana poate fi lebada neagra a prezidentialelor din 2024 E singurul care arata vorbeste si gandeste ca un sef de stat
Mircea Geoană, pariul prof. Dumitru Borțun pentru alegerile din 2024. Sursa foto: Facebook/Mircea Geoană
ADVERTISEMENT

În acest moment, mulți analiști politici și sociologi vorbesc despre marea șansă a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024.

Mircea Geoană, pariul prof. Dumitru Borțun pentru alegerile din 2024: ”E singurul care arată, vorbeşte și gândeşte ca un şef de stat”

Actualul secretar general adjunct al NATO ar putea profita de profilul său internațional ca să-și reconstruiască imaginea pe scena politică din România.

ADVERTISEMENT

Deși nu a intrat oficial și nici declarativ nu și-a anunțat intenția de a reveni în lupta pentru Palatul Cotroceni, Mircea Geoană este văzut un nume indicat pentru funcția supremă în statul român.

Invitat la podcastul lui Ionuț Vulpescu, Dumitru Borţun, profesor de etică în comunicare și analiza discursului public în cadrul SNSPA, este de părere că Mircea Geoană poate fi ”lebăda neagră” a alegerilor prezidențiale de peste doi ani.

ADVERTISEMENT

”Pentru că vorbim de alegeri, facem un exercițiu. Ne imaginăm 2024, alegeri prezidențiale în România. Care credeți că va fi lebăda neagră a acelei toamne?”, a fost întrebarea fostului ministru al culturii la adresa profesorului.

Fără să stea pe gânduri, prof. Dumitru Borțun a spus că Mircea Geoană este singurul candidat cu profilul unui șef de stat prin viziune, prin conduită și prin discurs.

ADVERTISEMENT

”Cred că va fi Mircea Geoană! Să vă spun de ce: este singurul om care se profilează ca șef de stat prin viziune, prin conduită, arată ca un șef de stat, vorbește ca un șef de stat, gândește ca un șef de stat!

Trebuie să fie șef de stat! Nu ai cum să nu! Și sper că va avea o campanie electorală suficient de corectă, de convingătoare, încât să ia vălul de pe ochii oamenilor și să vadă cu adevărat de ce are nevoie România!”, a spus cadrul universitar.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, la o conferință organizată recent la Cluj: ”România are nevoie de un salt istoric”

Recent, Mircea Geoană a fost prezent la Cluj Napoca, ca invitat al Proiectului România 2030 al Fundației Friedrich Ebert.

Secretarul general adjunct al NATO a luat cuvântul în cadrul evenimentului și a vorbit ca un adevărat ”prezidențiabil”.

El a spus că reducerea sărăciei trebuie să fie unul dintre obiectivele majore în următorii ani, dacă România vrea să nu fie condamnată la stagnare.

”Dacă vrem să clădim o nouă arhitectură a oportunităților în România, trebuie să privim cu luciditate realitățile românești și să folosim cuvintele și mijloacele care li se potrivesc.

Iar, dacă vom reuși să rezolvam problema Nedreptății, cauza centrală a întârzierii istorice a României, vom fi liberi și îndreptățiți să visăm și să construim orice viitor ce ni se va părea potrivit.

România are nevoie de un salt istoric, o săritură de recuperare, o mișcare de forță și ambiție, un efort de voință politică sincronizat cu societatea, care să rupă blestemul stagnării și al amânării”, a spus Geoană.

ADVERTISEMENT