News

Mircea Geoană, posibilul candidat PSD la prezidențialele din 2024? Ce au transmis social democrații

Mircea Geoană, posibil candidat PSD la alegerile prezidențiale!
23.05.2021 | 15:28
Mircea Geoana posibilul candidat PSD la prezidentialele din 2024 Ce au transmis social democratii
ADVERTISEMENT

Social democrații se gândesc deja la 2024, an în care vor avea loc alegeri pe toate fronturile. Sorin Grindeanu spună că PSD-ul nici nu concepe să nu câștige totul.

Prim-vicepreşedintele partidului vrea ca PSD-ul să câştige atât la prezidenţiale, cât și la parlamentare și europarlamentare.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, posibil candidat al PSD la prezidențiale!

Mai mult de atât, Grindeanu nu a exclus o candidatură a lui Mircea Geoană din partea social-democraţilor pentru Palatul Cotroceni.

“Mă bate gândul ca împreună cu echipa pe care o avem în conducerea PSD-ului acum, Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Gabi Firea, Paul Stănescu şi ţinta mea pentru 2024, ţinta mea personală, este următoarea: să câştigăm toate alegerile, toate: europarlamentare,  parlamentare, locale şi prezidenţiale”, a afirmat Grindeanu la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Fostul premier spune că mai întâi de toate trebuie stabilit profilul candidatului care s-ar potrivi cel mai bine PSD în 2024.

“Sigur că lucrurile acesta nu se fac, vrea Grindeanu să candideze, vrea Firea. Cred că lucrurile trebuie abordate într-un mod profesionist.

ADVERTISEMENT

Trebuie să vedem profilul care s-ar potrivi cel mai bine, pentru că PSD-ul ştie sau cel puţin a arătat că din 2000 încoace, de când nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale, ştie foarte bine să îşi ducă candidatul în turul doi.

E evident că PSD-ul, indiferent de candidat, şi-l duce în turul doi. Dar tot aşa de evident e că nu a ştiut să câştige turul doi. 

ADVERTISEMENT

Noi trebuie să învăţăm din greşeli şi atunci trebuie să construim, din punctul meu de vedere, în alt fel aceste alegeri prezidenţiale din 2024. Cum? Haideţi să vedem cam ce profil ar vrea nu pesedistul, e important, sunt importanţi votanţii PSD, dar nu ajung ca să faci 50 un pic.

ADVERTISEMENT

Şi atunci asta este abordarea pe care va trebui să o avem şi care să ne ducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dacă în 2024 câştigăm europarlamentare, locale şi parlamentare şi nu câştigăm prezidenţialele, eu, Sorin Grindeanu, consider că vom avea un eşec. Deci ţinta noastră este să câştigăm toate alegerile mai ales cele prezidenţiale”, a mai zis Grindeanu

Social democrații ar putea să aibă un sistem aparte pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale. Chiar Marcel Ciolacu susține organizarea unor alegeri interne în PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, de tip american.

“Facem alegeri interne, dar facem alegeri interne urmare a studiilor, a profilării pe care e obligatoriu să le facem. Şi atunci profilul care ar putea părea că e cel câştigător, dincolo de ce îi place lui Grindeanu, Dîncu, Firea, Ciolacu, s-ar putea să nu fie cel care ne duce la câştig.

Hai să apucăm lucrurile aşa, temeinic, lucrăm la profil, vedem ce vrea electoratul român în plus faţă de ceea ce putem noi să oferim şi după aceea vorbim de alte lucruri”,  a menţionat prim-vicepreşedintele PSD.

Varianta Mircea Geoană nu este exclusă. “Nu o exclud, nu pot să spun că aduce victoria sau nu. E un fost lider al PSD, care sunt convins că a câştigat alegerile în 2009.

E convingerea mea personală şi nu cred că doar a mea. În acest moment ocupă o funcţie extrem de importantă, e secretar general adjunct al NATO, care are un profil european, euro-atlantic, care e un om de stânga”, a mai zis Grindeanu.