Fotbal international

Mircea Lucescu a calificat-o pe Dinamo Kiev în finala Cupei, dar fanii l-au contestat vehement. Video

21.04.2021 | 20:48
Mircea Lucescu a calificato pe Dinamo Kiev in finala Cupei dar fanii lau contestat vehement Video
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu este aproape de a face eventul în Ucraina cu Dinamo Kiev. În campionat e lider detaşat, iar în Cupă tocmai a reuşit calificarea în finală, unde va întâlni Zorya. Cu toate acestea, fanii echipei nu îi iartă trecutul la Şahtior şi îl contestă meci de meci. La fel s-a întâmplat şi în partida de Cupă.

Fanii l-au contestat pe Mircea Lucescu, deşi Dinamo Kiev s-a calificat în finala Cupei

În prima semifinală a zilei, Dinamo Kiev s-a impus fără probleme în faţa divizionarei secunde Ahrobiznes Volochysk cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Lednev (45), Besiedin (67) şi Buyalski (81). Zorya a trecut de Oleksandriya (1-0) şi va înfrunta echipa lui Mircea Lucescu pe 12 mai, cu trofeul pe masă.

ADVERTISEMENT

La meciul cu Ahrobiznes, tribunele au fost pline, iar fanii lui Dinamo Kiev au scandat din nou împotriva lui Mircea Lucescu. Aflaţi în număr mare în spatele băncilor de rezerve suporterii strigat încontinuu.

La un moment dat, antrenorul român s-a întors cu faţa spre ei şi le-a reproşat, la rândul lui, că nu sunt suporteri ai lui Dinamo, după care şi-a întors atenţia la meci.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev, sezon intern aproape perfect

Dinamo Kiev are un sezon aproape perfect sub comanda lui Mircea Lucescu. Dacă în Cupă mai are un singur meci până la obţinerea trofeului, pe 12 mai, în campionat, titlul poate fi câştigat matematic şi mai repede, mai exact în runda următoare.

După 22 de etape, Dinamo Kiev are 55 de puncte, cu 10 mai multe decât rivala Şahtior, pe care a învins-o, în deplasare, cu 1-0 în runda precedentă. Mai sunt doar 4 etape, ceea ce înseamnă că, dacă echipa lui Mircea Lucescu învinge Ihhulets, echipa de pe locul 11, în meciul următor (25 aprilie), va deveni matematic noua campioană a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Prestaţia excelentă în derby-ul Ucrainei l-a determinat pe patronul Igor Surkis să îl laude pe Mircea Lucescu pentru felul în care a pregătit partida.

„Șahtior este o echipă tehnică, nu poate fi lăsată să scape. Cred că acest joc a fost câştigat de domnul Lucescu, un joc pur de şah. Nu am văzut adversarul“, a declarat Surkis.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo,  fi primul titlu în prima ligă după o pauză de cinci ani. Şahtior a câştigat ultimele patru trofee în Ucraina. Ultimul event pentru Dinamo Kiev datează din 2015.

ADVERTISEMENT