Fotbal international

Patronul lui Dinamo Kiev îl laudă pe Mircea Lucescu: “Nu am văzut adversarul”

20.04.2021 | 08:00
Patronul lui Dinamo Kiev il lauda pe Mircea Lucescu Nu am vazut adversarul
ADVERTISEMENT

Patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, îl consideră pe Mircea Lucescu artizanul victoriei din derby-ul cu Șahtior, care îi apropie pe alb-albaștri de titlul de campioni în Ucraina, cu trei etape înainte de final și șapte puncte față de rivali.

Mircea Lucescu a obținut o victorie mare în derby-ul Ucrainei dintre Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, după 1-0 în deplasare. O victorie în etapa viitoare cu Inhulets ar aduce titlul mult visat la Kiev.

ADVERTISEMENT

Însă Tudor Băluță a primit o veste proastă înainte de a sărbători titlul, după ce antrenorul român a declarat că nu se va mai baza pe el și se va întoarce la Brighton, de unde a fost împrumutat.

Igor Surkis, euforic după victoria cu Șahtior: „A fost câştigat de domnul Lucescu, un joc pur de şah”

Deși este foarte contestat de suporterii lui Dinamo Kiev, conducerea clubului ucrainian a fost cucerită în totalitate de performanțele reușite de Mircea Lucescu, care e aproape de un nou titlu în Ucraina, de data asta cu marea rivală a lui Șahtior Donețk.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis consideră că această victorie extrem de importantă este în mare măsură meritul lui „Il Luce”: „Șahtior este o echipă tehnică, nu poate fi lăsată să scape. Cred că acest joc a fost câştigat de domnul Lucescu, un joc pur de şah. Nu am văzut adversarul”, a fost reacția exuberantă a oficialului viitoarei campioane pentru sportarena.com.

Președintele lui Dinamo așteaptă cu sufletul la gură meciul din etapa viitoare, în care echipa sa se poate încorona campioană cu două etape înainte de finalul stagiunii, în cazul în care Mircea Lucescu va reuși o nouă victorie: „Echipa ştia ce vrea şi a ajuns unde a dorit. Sperăm că nu este departe momentul în care vom felicita echipa pentru campionat, dar pentru asta trebuie să luăm încă trei puncte”, a mai spus Surkis.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis consideră că Dinamo Kiev e o altă echipă: „S-a îmbunătăţit mult!”

Conducătorul lui Dinamo Kiev e de părere că „minerii” nu au avut nicio șansă în această partidă în care au trimis un singur șut pe poartă în minutul patru: „Nu-mi amintesc ă fi avut vreun şut periculos la poartă, cu excepţia primului, din minutul 4. Ştiu că Dinamo Kiev s-a îmbunătăţit mult, în primul rând în organizarea jocului, cu aceiaşi jucători. Şi în acest meci au demonstrat clar acest lucru”, i-a înțepat acesta pe marii rivali.

Cu toate astea, Igor Surkis nu se precipită și consideră că echipa sa mai are încă un pas important până la câștigarea campionatului: „Nu suntem încă campioni, deci de ce să ne felicitaţi? Felicitaţi-ne când vom fi campioni. Victoria din acest meci este foarte importantă. Băieţii şi-au arătat calităţile”.

ADVERTISEMENT

Șahtior a ajuns la fel ca Dinamo Kiev până în optimile Europa League și este echipa cu cel mai bun atac din Ucraina și cu o apărare aproape la fel de bună ca cea a rivalei. Mircea Lucescu a reușit să le mai ia un trofeu chiar la debutul pe banca lui Dinamo, în Supercupa Ucrainei: „Nu voi evalua jocul lui Şahtior, pentru aceasta există antrenori şi specialişti care lucrează pentru ei”, a concluzionat Igor Surkis.

ADVERTISEMENT
Tags: