Sport

Mircea Lucescu, contestat vehement de un antrenor din aceeași generație. ”Îi plac banii ca la balamuc”

Cel mai titrat antrenor român de fotbal din istorie, Mircea Lucescu, este pus la zid de un fost rival din aceeași generație. Și rezultatele lui ”Il Luce” sunt contestate.
22.06.2022 | 13:30
Mircea Lucescu contestat vehement de un antrenor din aceeasi generatie Ii plac banii ca la balamuc
Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din toate timpurile, este contestat vehement de un tehnician, coleg de enerație cu ”Il Luce”
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a cucerit în carieră nu mai puțin de 43 de trofee, însă rezultatele și caracterul celui mai titrat antrenor român sunt contestate de unul din vechii lui rivali.

Ioan Sdrobiș, atac necruțător la marele lui rival Mircea Lucescu

În anii ’80 Mircea Lucescu și Ioan Sdrobiș erau doi dintre cei mai în vogă antrenori din Casa Pariurilor Liga 1 (Divizia A, la acea vreme). Cel de al doilea, supranumit ”Părintele” nu a avut niciodată anvergura lui ”Il Luce”, nici nu a antrenat la nivelul fostului selecționer.

ADVERTISEMENT

Poate tocmai din aceste motive Sdrobiș nu-l are deloc la inimă pe tehnicianul care deține recordul absolut în materie de trofee câștigate (43) atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Fostul tehnician al unor echipe precum U Cluj, Oțelul Galați, sau Jiul Petroșani, apreciază că Emeric Ienei, Anghel Iordănescu sau Victor Pițurcă au fost antrenori mult mai bine pregătiți decât Lucescu. ”Părintele” i-a plasat pe primele trei poziții într-un top al celor mai buni antrenori români din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

”Emeric Ienei, Iordănescu și Pițurcă. Asta e părerea mea. Ce au făcut ei pentru echipa națională. A câștigat Cupa Campionilor, să îl pun al patrulea (pe Emeric Ienei – n.r.)?

Iordănecu s-a dus în ’94 până sus în fotbalul mondial, iar Pițurcă, urâciosul ăsta de oltean, a calificat România de 3 ori”, a spus Sdrobiș, la GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Sdrobiș spune că pentru Lucescu banii au primat mereu

Ioan Sdrobiș a făcut de-a lungul timpului dezvăluiri uluitoare despre ”blaturile” în care erau implicate echipele românești, înainte de 1990, inclusiv cele antrenate de el și de Mircea Lucescu.

De altfel, ”Părintele” spune că pentru ”Il Luce” banii au fost mereu mai importanți decât rezultatele, chiar dacă statisticile îl contrazic. Rivalitatea dintre cei doi este atât de mare, încât Sdrobiș refuză să-i pronunțe numele.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să îi mai pronunț numele, tot respectul pentru ce a făcut în Ucraina și în Turcia, dar și-a luat banii. Că oricum îi plac banii ca la balamuc. Să trăiască cu ei, să facă 100 de ani.

Că s-a dus în Turcia, bravo lui. A fost în Italia. Cu Brescia a căzut, cu Reggiana a căzut, cu Pisa a căzut. Are 3 retrogradări”, a continuat Sdrobiș.

”Părintele” îi reproșează lui Mircea Lucescu și rezultatele de la echipa națională, din vremea în care era selecționer și, implicit, ratarea calificării la Cupa Mondială din 1986, după un eșec la București 0-1 cu Irlanda de Nord.

”Cu Irlanda de Nord îi trebuia 0-0 și a pierdut cu 1-0. Exact cum a făcut Rădoi cu Islanda. Când îți trebuie un rezultat, pentru ăla joci. Cu 0-0 eram calificați”, a adăugat Sdrobiș.

ADVERTISEMENT