Sport

Mircea Lucescu explică startul dezastruos de sezon al lui Dinamo Kiev, fără punct în două etape: ”Mintea e obosită. Prioritatea băieților e ce se întâmplă cu familia”

Campioana Ucrainei, Dinamo Kiev, a ajuns la patru înfrângeri consecutive în acest start de sezon. Antrenorul Mircea Lucescu își apără jucătorii, care sunt cu gândul la familiile lor și mai puțin la fotbal.
04.09.2022 | 15:08
Mircea Lucescu explica startul dezastruos de sezon al lui Dinamo Kiev fara punct in doua etape Mintea e obosita Prioritatea baietilor e ce se intampla cu familia
Mircea Lucescu își apără jucătorii după ultimele meciuri în care Dinamo Kiev nu a obținut nicio victorie
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina îi afectează grav pe fotbaliștii lui Mircea Lucescu. Dinamo Kiev nu se regăsește și a ajuns la patru înfrângeri consecutive în toate competițiile.

Mircea Lucescu: ”E o perioadă dificilă din care trebuie să ieșim”

Dinamo Kiev a revenit în Ucraina după ce în ultimele luni, din cauza războiului declanșat de Rusia, s-a pregătit în bazele sportive ale cluburilor europene la care a găsit înțelegere.

ADVERTISEMENT

Startul în Liga Campionilor a fost optimist cu o dublă victorie în duelul cu austriecii de la Sturm Graz. De la dubla cu Benfica Lisabona lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă campioanei Ucrainei.

Eliminată din Champions League, Dinamo Kiev a început dezastruos și competiția internă în care nu a reușit să acumuleze nici un punct după două etape.

ADVERTISEMENT

”La începutul sezonului am jucat 21 de partide de verificare, 18 victorii, trei egaluri, încrederea era mare. Acum, prioritatea băieților e ce se întâmplă cu familia, cu școala copiilor… Așa mi se pare. Fizic stăm bine, dar se vede că mintea e obosită”, a explicat ”Il Luce”.

Reputatul tehnician, care a lăsat să se înțeleagă că ar putea părăsi gruparea din Kiev, este decis să-și ducă munca până la capăt și face apel la calm pentru a putea depăși perioada mai puțin fastă.

ADVERTISEMENT

”E o perioadă dificilă, din care trebuie să ieșim cu multă atenție, calm și înțelegere. Ne așteaptă joi un meci mult mai important, cu Fenerbahce. În campionat se mai pot recupera puncte, dar în Europa League suntem obligați să jucăm bine”, a spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Reproșuri către arbitrii care fragmentează jocurile

Echipele antrenate de Mircea Lucescu s-au remarcat de-a lungul timpului printr-un joc elaborat, curajos și de cele mai multe ori foarte ofensiv.

ADVERTISEMENT

De când s-a reluat campionatul în Ucraina, și datorită ultimelor reglementări în materie de arbitraj, Dinamo Kiev se exprimă tot mai greu, iar Lucescu îi învinovățește și pe arbitri pentru rezultatele din campionatul intern.

”Un joc plin de nervi, de precipitare (vorbind despre ultimul eșec 2-3 cu Zorya Luhansc – n.r.). Fără atenție, fără concentrare, am vrut să ajungem prea repede în careu și am făcut atâtea greșeli.

Le-am atras atenția jucătorilor înainte că trecem prin clipe foarte dificile. Plus accidentările lui Tsigankov, a lui Popov. Mă supără lucruri care nu apar în fotbalul european, multe simulări, multe întreruperi, multe discuții între arbitru și jucători, ce nu fac decât să întrerupă continuitatea, ritmul partidei.

Arbitrii trebuie să judece mult mai repede, să dea mai iute drumul la meci, pentru că altfel se joacă foarte puțin. Au început să le explice jucătorilor fiecare fază și echipele care se apără profită mult”, a răbufnit Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT