Sport

Mircea Lucescu, interviu fabulos în Elveția: ”Fotbalul este o condensare a vieții în 90 de minute”

Aflat în cantonament cu Dinamo Kiev în Elveția, Mircea Lucescu a dat un interviu inedit în care a vorbit despre formarea jucătorilor ca oameni.
15.07.2021 | 14:58
Mircea Lucescu interviu fabulos in Elvetia Fotbalul este o condensare a vietii in 90 de minute
Aflat în cantonament cu Dinamo Kiev în Elveția, Mircea Lucescu a dat un interviu inedit în care a vorbit despre formarea jucătorilor ca oameni. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Contestat de suporteri, iubit de jucători și de patronul Igor Surkis, ”Il Luce” a reușit să oprească hegemonia fostei sale echipe și a adus la Kiev primul titlu de campioană după cinci ani.

Reputatul tehnician român a lăsat de înțeles că se va retrage din activitate doar atunci când valorile după care s-a ghidat de-a lungul carierei se vor risipi una câte una.

ADVERTISEMENT

Interviu de excepție cu Mircea Lucescu în presa din Elveția

Înainte de începerea unui nou sezon cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a oferit un interviu de poveste pentru cea mai titrată publicație din Elveția, Blick, în care și-a expus ideile prin care își educă jucătorii pentru a ajuge bine în viață.

”Educația, aceasta este prioritatea pentru mine. Este unicul lucru care ne permite să trecem dincolo de rezultate. Un fotbalist bun este un fotbalist inteligent. Dar cunoașterea lumii care îl înconjoară nu trebuie să se oprească la teren.

ADVERTISEMENT

Lecțiile mele despre fotbal pot fi considerate lecții de filosofie. Eu nu mă refer doar la sportul nostru. De fapt, ce este fotbalul? O condensare a vieții în 90 de minute. Băieții trebuie să înțeleagă că toate acțiunile vieții lor îi construiesc pe ei ca oameni”, a declarat tehnicianul român.

Tehnicianul consideră că cel mai important aspect e comunicarea

”Performanțele sportive, înfrângerile și victoriile nu îi definesc ca persoane. Ei înseamnă mult mai mult. Să nu uităm că o carieră nu durează decât un număr de ani. Dacă totul decurge bine, viața lor, ca oameni, nu ca sportivi, va fi mult mai lungă

ADVERTISEMENT

Valorile umaniste mai au loc în fotbal și în 2021, cu condiția să reușești să-i convingi pe jucători de metoda ta. Într-un vestiar, argumentele tale trebuie să fie beton pentru a-i face să te urmeze.

Comunicarea e esențială. În același timp, e important să știi să-i asculți și să te adaptezi la ceea ce simt ei. Totuși, la sfârșit, eu rămân antrenorul. Libertatea unora se termină când începe cea a altora”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Lucescu nu le interzice jucătorilor tehnologia

”Acum, cu noua generație, e nevoie să explici mai mult alegerile tale decât în urmă cu 30 de ani. Odată cu internetul, jucătorii au acces la o sursă de informații enormă. Ei se pot confrunta cu ideile altora, gândesc, reflectează mai mult.

E o provocare pe care o accept cu plăcere. Întotdeauna sunt la zi cu ultimele informații, cu ideile contemporane, moderne. E crucial să le oferi ceva dincolo de șocul generațiilor. Asta mă atrage și mai mult, pentru că mă face să rup rutina.

Nu vreau să le interzic jucătorilor conexiunea cu tehnologia. Le dezvoltă imaginația, cunoștințele. Eu? N-am conturi pe rețelele de socializare. Mi-e teamă că pierd prea mult timp. Am doar un smartphone pentru a telefona soției”, a încheiat antrenorul care peste două săptămâni va împlini 76 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: