Sport

Mircea Lucescu își etalează talentul de fin psiholog. Mesaj motivațional pentru străinii lui Dinamo

Mircea Lucescu spune că nu se implică la Dinamo și este doar un simplu amator de fotbal. Însă, antrenorul nu s-a putut abține și a lansat un mesaj important pentru jucătorii lui Dinamo.
12.04.2024 | 22:28
Mircea Lucescu isi etaleaza talentul de fin psiholog Mesaj motivational pentru strainii lui Dinamo
Mircea Lucescu a lansat un mesaj către fotbaliștii străini din lotul lui Dinamo. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul jucător și tehnician al celor de la Dinamo, Mircea Lucescu, este tot mai aproape de echipa antrenată de Zeljko Kopic. Unul dintre cei mai buni antrenori din istoria României a fost văzut în ultima vreme alături de Dinamo, urmărind meciurile echipei din tribună.

După ce l-a susținut pe fiul Răzvan, Mircea Lucescu va merge la Dinamo-Poli Iași

Mircea Lucescu știe că echipa la care s-a format ca jucător și antrenor se află într-o situație delicată și a încercat de la începutul anului să le fie alături jucătorilor. Tehnicianul i-a vizitat pe “câini” chiar și la câteva antrenamente care precedau meciuri în SuperLigă.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de sâmbătă, Mircea Lucescu s-a întors în țară după ce a asistat la meciul lui PAOK din Conference League. Seniorul s-a deplasat la Brugge pentru a-și susține fiul, Răzvan Lucescu, antrenor la echipa din Grecia. PAOK a pierdut la limită, scor 1-0.

Tactică de fin psiholog

Pe aeroport, Mircea Lucescu a răspuns la câteva întrebări ale reporterilor despre situația lui Dinamo, aflată în fața unui meci extrem de important. Dinamo joacă cu Poli Iași duminică, de la ora 18:15, pe stadionul Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a punctat că Dinamo se află în fața unui meci greu și important pentru salvarea de la retrogradare. Tehnicianul spune că nu sprijină Dinamo, el este un simplu spectator. Însă, fin pedagog, Mircea Lucescu, a lansat un mesaj direct către fotbaliștii lui Dinamo.

Anunț important la finalul lunii mai

Lucescu a încercat să “gâdile” orgoliul fotbaliștilor străini. Acesta i-a atenționat că pentru bunăstarea lor profesională trebuie să nu rămână cu o pată pe CV-ul lor și să pună umărul la salvarea echipei.

ADVERTISEMENT

“Nu am eu cum să-i sprijin pe cei de la Dinamo în meciul cu Poli Iași, în niciun caz. Eu pot doar să vin la meci și să mă uit. Jucătorii trebuie să fie angrenați în meci, să simtă presiunea meciului cu Iași.

Să simtă necesitatea de a câștiga. Sunt jucători din campionate diferite, jucători străini care țin la imaginea lor și la prestigiul lor. Ei au nevoie de o performanță pentru bunul mers al carierei lor. În momentul de față, performanța pentru Dinamo este de a se salva de la retrogradare. Eu am spus foarte clar.

ADVERTISEMENT

Decizia în privința carierei mele o voi lua la finalul lunii mai. Până atunci sunt suporter amator de fotbal din tribună, nu de la marginea terenului. Este cu totul altceva să vezi un meci de la nivelul solului sau de sus, din tribună.

Schimbă cu totul perspectiva jocului, analiza jocului. Supărările par de altă manieră, bucuriile la fel. Încă nu am învățat să sar în sus de bucurie la un gol. Pentru că după atâția ani ca antrenor am învățat să fiu echilibrat, atât la victorie, cât și la înfrângere”, a declarat Mircea Lucescu, conform gsp

ADVERTISEMENT