Sport

Mircea Lucescu, mai preocupat de soarta Ucrainei, decât de banii pe care îi are blocați în conturi: „M-au sunat cluburi din țară, pentru a găzdui echipe de copii!”. Exclusiv

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre gestul de solidaritate pe care mai multe cluburi de fotbal, din România, l-au făcut pentru refugiații ucraineni.
10.03.2022 | 15:42
Mircea Lucescu mai preocupat de soarta Ucrainei decat de banii pe care ii are blocati in conturi Mau sunat cluburi din tara pentru a gazdui echipe de copii Exclusiv
Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre gestul de solidaritate pe care mai multe cluburi de fotbal, din România, l-au făcut pentru refugiații ucraineni
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la sport.ua anunță că băncile din Ucraina i-au blocat lui Mircea Lucescu suma de cinci milioane de dolari. Legislația din Ucraina impune ca nicio persoană să nu poată retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe parcursul unui an. Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, anunțase că îl va ajuta pe „Il Luce” să intre în posesia banilor câștigați în Ucraina, însă, din cauza războiului pornit de Rusia, planurile celor doi au fost date peste cap.

Mircea Lucescu, mai preocupat de soarta Ucrainei, decât de banii din conturi

Deși are o adevărată avere blocată în Ucraina, Mircea Lucescu este mai preocupată de soarta ucrainenilor care trec zilnic granița României, pentru a scăpa de război.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român l-a felicitat pe Gică Hagi, dar și pe cei de la Petrolul, care aduc la academiile lor tineri fotbaliști ucraineni refugiați în țara noastră. În plus, acesta spune că mai multe cluburi din România l-au contactat pentru a-și exprima dorința de a găzdui echipe de juniori din Ucraina.

„Gestul lui Hagi este extraordinar. Există o familie a fotbalului, care trebuie să ajute de fiecare dată când unul sau altul e în dificultate.

ADVERTISEMENT

România merită felicitări, pentru modul în care se comportă. Dar să știți că m-au sunat mai multe cluburi din țară, care și-au exprimat dorința de a găzdui echipe de copii, de tineri, de juniori.

E un gest extraordinar. Trebuie felicitați și cei de la Petrolul, care au luat două echipe de juniori. Ei suportă toate costurile”, a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

FIFA a pregătit o fereastră specială de transferuri pentru jucătorii și antrenorii străini din Ucraina

Campionatul de fotbal din Ucraina a fost suspendat, din cauza războiului pornit de Rusia în țara vecină. Astfel că FIFA a decis ca jucătorii și antrenorii străini, legitimați la cluburi din Ucraina, să poată semna, până pe data de 7 aprilie, cu alte echipe.

Numai că, odată cu încheierea sezonului, aceștia vor trebui să revină la cluburile din Ucraina, pentru a-și duce contractele la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu: „E greu să joace! Unii își riscă viața!”

Totoadă, Mircea Lucescu spune că puținii jucători străini de la Dinamo Kiev și-au găsit echipe unde să se antreneze. Însă, le este dificil să evolueze în partide oficiale, având în vedere că fotbaliștii rămași în Ucraina își riscă viețile.

„Noi, la Dinamo Kiev, nu prea avem jucători străini. Înseamnă că cluburile, care au mai mulți jucători străini, le vor permite să joace. Și de la noi… unul se antrenează cu Legia Varșovia, altul cu Lech Poznan. Mai am unul în Brazilia și unul în Uruguay.

Jucătorii ucraineni nu au voie să iasă din țară. Au ieșit cei care au peste trei copii. Cu ceilalți… să vedem dacă se va lua o hotărâre.

Dar, în orice caz, cei pe care îi aveam eu și au ieșit afară, nu joacă, pentru că e foarte greu… unii se luptă acolo, își riscă viața și alții se duc, chiar dacă e o chestie de profesiune. Dar vom vedea, pentru că, la noi, sunt puțini, doi-trei”, a mai spus Mircea Lucescu.

  • 76 de ani are Mircea Lucescu
ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României