Sport

Mircea Lucescu pune la cale un amical cu o super forță pentru Dinamo Kiev: „E capitala Europei și ar atrage interesul”

Mircea Lucescu continuă seria de meciuri amicale caritabile ale lui Dinamo Kiev. Antrenorul român a anunțat că echipa sa și-ar putea măsura forțele cu PSG.
21.04.2022 | 22:04
Mircea Lucescu pune la cale un amical cu o super forta pentru Dinamo Kiev E capitala Europei si ar atrage interesul
Meciul amical de fotbal dintre CFR Cluj si Dinamo Kiev, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, miercuri 20 aprilie 2022. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După ce a fost refuzat de Real Madrid și Barcelona, Mircea Lucescu este la un pas să parafeze, totuși, un alt amical de lux. Antrenorul campioanei Ucrainei vrea să joace contra lui Paris Saint-Germain.

PSG, adversar de lux pentru Dinamo Kiev? Mircea Lucescu a luat legătura cu parizienii

Dinamo Kiev a jucat ultimul meci din seria amicalelor in scop caritabil pentru victimele războiului din Ucraina cu CFR Cluj. Partida din Gruia s-a terminat la egalitate, scor 0-0. După confruntarea cu echipa lui Dan Petrescu, Mircea Lucescu vrea să o înfrunte pe Paris Saint-Germain.

ADVERTISEMENT

„La solicitările noastre au răspuns bine țările din Est, țările sărace, cele din Vest mai puțin. Au spus că nu au date. E posibil (n.r. să joace Dinamo Kiev cu PSG), am vorbit și astăzi cu Leonardo.

Să vedem… Ei sunt deja campioni (n.n. PSG n-a luat încă matematic titlul) și ar putea să ne ofere nouă această posibilitate. Parisul e capitala Europei și ar atrage interesul”, a spus Mircea Lucescu, la Marius Tucă Show.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Dinamo Kiev a participat și ea în acest sezon de UEFA Champions League, pentru campioana Ucrainei un amical cu PSG ar putea fi cu adevărat de lux, având în vedere încasările pe care le poate produce un astfel de joc.

Pentru acest lucru, „Il Luce” mizează și pe faptul că vicecampioana Franței este la un pas de titlu, iar vedetele echipei sunt superstaruri precum Lionel Messi, Kylian Mbappe și Neymar.

ADVERTISEMENT

Lucescu a fost criticat de fani

Lucescu s-a pus rău cu o parte a fanilor ucraineni, care l-au criticat pentru faptul că nu ar permite jucătorilor să meargă la echipa națională. În apărarea românului a sărit căpitanul lui Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk. Prima reprezentativă a vecinilor noștri va avea un cantonament, programat la finalul lunii aprilie, ca să pregătească duelul cu Scoția, din play-off-ul pentru World Cup 2022.

„Nu a fost niciodată vorba de a nu lăsa jucătorii la echipa națională. Când a apărut acest subiect, am discutat cu coechipierii. Poziția clubului Dinamo Kiev și a antrenorului nostru n-a fost niciodată împotriva intereselor echipei naționale și nu va fi.

ADVERTISEMENT

Acum un an, a fost o situație în care s-a cerut schimbarea datelor privind finalul campionatului, pentru a putea pregăti meciurile de la Campionatul European, și toată lumea a susținut acest demers. Exact același lucru s-a întâmplat și în acest caz”, a spus Sydorchuk, citat de sport.ua.

ADVERTISEMENT
Tags: