Sport

Mircea Lucescu, răspuns final la oferta lui Beşiktaş! Ce a decis antrenorul român

Mircea Lucescu a oferit un răspuns final la oferta primită din partea turcilor de la Beșiktaș, astfel că turcii vor fi nevoiți să accepte situația.
28.12.2023 | 15:34
Mircea Lucescu raspuns final la oferta lui Besiktas Ce a decis antrenorul roman
Mircea Lucescu, răspuns final la oferta lui Beşiktaş! Ce a decis antrenorul român.
ADVERTISEMENT

Așadar, potrivit presei din Ucraina, Mircea Lucescu a fost dorit cu insistență pe banca tehnică a celor de la Beșiktaș, încă din această iarnă. Antrenorul român era văzut drept soluția ideală pentru a-i conduce pe ”vulturi”, în condițiile în care Mircea Lucescu este un veteran al fotbalului din Turcia.

Mircea Lucescu, răspuns final la oferta lui Beşiktaş!

Cu toate acestea, cel mai titrat antrenor român a refuzat politicos oferta, fără a le închide turcilor ușa în nas. Potrivit sport.ua, Mircea Lucescu nu este încântat de perspectiva de a prelua o echipă din mers, în mijlocul sezonului și ar dori să aștepte începerea unui nou an competițional pentru a oferi un răspuns pozitiv.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu ar putea reveni, așadar, pe banca celor de la Beșiktaș, la vară, în condițiile în care ”Il Luce” a mai antrenat Beșiktaș în perioada 2002-2004, reușind să câștige titlul cu ”vulturii” în 2003. Acest sezon pare ratat pentru Beșiktaș, formație aflată pe locul 5, la 15 puncte în spatele liderilor Fenerbahce și Galatasaray.

În vârstă de 78 de ani, Mircea Lucescu și-a încheiat conturile cu Dinamo Kiev în luna noiembrie, moment în care o parte a presei a scris că această demisie înseamnă, automat, sfârșitul carierei. Cu toate acestea, așa cum mărturisea în direct la Suflet de rapidist, ”Il Luce” nu ar refuza categoric o nouă colaborare cu o altă echipă.

ADVERTISEMENT

Deși a lăsat să se înțeleagă că ar fi mai degrabă interesat de un post de consilier, Mircea Lucescu are experiența necesară pentru a mai pregăti din postura de ”principal” orice echipă din lume, cel puțin câțiva ani. ”Nu știu. O să vedem. Deocamdată vreau să văd cum e în afara fotbalului. 50 și ceva de ani numai în fotbal, fără întreruperi… Mi-e greu, mi-e foarte greu. (n.r. – mergeți cu nepoțelul la antrenamente?) Am fost de vreo trei ori. (n.r. – o să îl vedem la Rapid?) La Rapid sau în altă parte. De ce doar la Rapid?

Răzvan a ținut să se antreneze acolo. Deocamdată se joacă. E foarte important să duci copiii la fotbal de la 5-6 ani. Mă duc la antrenament și văd că antrenorul le zice ceva și ei fac altceva. Sunt copii. Se joacă. Ei trebuie să socializeze. Să se îmbrățișeze. Să se bucure când marchează un gol. Una dintre cele mai importante direcții pentru educarea copilului e sportul.

ADVERTISEMENT

Te ocupi de sport, nu mai construiești spitale. Ocupă-te te sport. Ne-au disparut atâtea terenuri de sport, maidane. Plecam dimineața și ne mai întorceam seara. Acum copiii stau cu ochii înghesuiți în laptop și în internet și se îmbolnăvesc”, a mărturisit Mircea Lucescu, în exclusivitate la „SUFLET DE RAPIDIST”, atunci când a fost întrebat dacă se va reîntoarce pe bancă.

Mircea Lucescu a fost ofertat de Olympique Lyon

Într-o altă discuție, de data aceasta cu Horia Ivanovici, în direct la FANATIK SUPERLIGA, Mircea Lucescu a dezvăluit că nu se pune problema să se retragă definitiv din fotbal. ”N-are rost să discutăm despre lucrul ăsta. (n.r. retragere definitivă?) Nu, în nicio secundă. Nu simt că trebuie să fac lucrul ăsta. S-ar putea să o fac, dar nu gândindu-mă că o să o fac.

ADVERTISEMENT

Până la urmă orice retragere, o plecare este ca și cum ai muri puțin. Ce exemplu aș da eu strănepoților mei. Ei trebuie să înțeleagă că viața este o luptă permanentă și trebuie să o duci până la capăt”, a declarat Mircea Lucescu. Cert e că, imediat după despărțirea de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu nu a dus lipsă de oferte, Beșiktaș sau Olympique Lyon fiind doar două dintre echipele mari care l-au ademenit pe ”Il Luce”.

ADVERTISEMENT