Sport

Mircea Lucescu se retrage din antrenorat. Anunțul făcut de un cunoscut jurnalist

Mircea Lucescu se va retrage din antrenorat la finalul acestui sezon, lucru anunțat de cunoscutul jurnalist sportiv din Ucriana, Ihor Tsyganyk.
18.07.2023 | 21:36
Mircea Lucescu se retrage din antrenorat Anuntul facut de un cunoscut jurnalist
Mircea Lucescu se retrage din antrenorat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ajuns la vârsta de 77 de ani, tehnicianul lui Dinamo Kiev ar fi decis deja să se lase de antrenorat la finele sezonului 2023-2024, în condițiile în care contractul lui Mircea Lucescu expiră în vara anului 2024. Ihor Tsyganyk a dezvăluit, totodată, cine îl va înlocui pe Mircea Lucescu pe banca celor de la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu se retrage din antrenorat

”Sunt 99% sigur că Mircea Lucescu se va retrage din fotbal la finalul sezonului. Mai are un an de contract și este ultima sa șansă să mai câștige un trofeu și să plece ca învingător. Este fundamental să încheie sezonul cu un succes, altfel cariera sa se va încheia cu această pată. Pentru Lucescu, și Conference League este un țel, dar trebuie să treacă de cele două tururi preliminare. Apoi va trebui să distribuie forțele pentru campionat și cupă. Cred că viitorul antrenor al lui Dinamo Kiev va fi Shovkovskyi (n.r. Oleksandr Shovkovskyi, secundul lui Il Luce), lucru remarcat și de Mircea Lucescu”, a transmis Ihor Tsyganyk, potrivit publicației Football.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost operat la picior în luna mai și a preluat banca Dinamo Kiev pe 23 iulie 2020. Mircea Lucescu este considerat al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, la egalitate cu Pep Guardiola, dacă este luat în considerare numărul de trofee câștigat de Il Luce, nu mai puțin de 35. Pe primul loc e Sir Alex Ferguson, cu 49 de trofee, majoritatea la Manchester United (38 de trofee).

Desigur, scepticii vor spune că un titlu în Premier League nu are aceeași valoare cu un campionat câștigat în Ucraina, însă Mircea Lucescu va rămâne cu siguranță în istoria fotbalului. În cariera sa, Mircea Lucescu a antrenat echipa națională a României, alături de Corvinul Hunedoara, dar și naționala Turciei, precum și formațiile Zenit St. Petersburg, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter Milano, Reggiana, Brescia, AC Pisa sau Dinamo.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni s-a vorbit despre faptul că Mircea Lucescu ar fi negociat preluarea celor de la Fenebahce. Mai mult, în România apăruse informația la începutul lunii iunie că CFR Cluj ar încerca să ”detoneze bomba” anului și să-l convingă pe Il Luce să preia formația din Gruia. De altfel, Mircea Lucescu a vizitat anul trecut Clujul, atunci când Dinamo Kiev a jucat o partidă amicală caritabilă contra celor de la CFR Cluj.

Așadar, în presa sportivă din România circulau informații conform cărora patronul celor de la CFR, Ioan Varga, ar fi dorit să-l convingă pe Lucescu senior să preia echipa, după ce Răzvan Lucescu ar fi refuzat acest scenariu. Cu toate acestea, Mircea Lucescu pare decis să se retragă din fotbal din cauza unor probleme de sănătate. În cele din urmă pe banca celor de la CFR Cluj a ajuns antrenorul Andrea Mandorlini.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, fiul lui Mircea Lucescu, comenta starea de sănătate a tatălui său în urmă cu o lună. ”E bine, a trecut prin operație. Are dorință de a rămâne în acțiune, nu știu cum poate să o facă. Ne-am văzut după 7-8 luni și l-am întrebat ce vrea să facă și mi-a zis: ’Vreau să continui, simt că trăiesc’. E complicat pentru că și deplasările sunt foarte lungi și a trebuit să se opereze la picior”, declara atunci Răzvan Lucescu la Digi Sport.

Aflată în exil din cauza războiului din Ucraina, Dinamo Kiev și-a manifestat interesul să evolueze în Giulești meciurile considerate ”pe teren propriu”, cel puțin în cupele europene, mai exact în Conference League. Mircea Lucescu nu ar mai fi încântat de varianta Cracovia, pentru că deplasările până în Polonia pot fi foarte obositoare.

ADVERTISEMENT

”Deja suntem în contact cu Ministerul Transporturilor și clubul Rapid, ei și-au dat acordul, vom vedea. Anul trecut a fost îngrozitor la Cracovia, eram tot timpul în autobuz. E un stadion care permite să se joace meciuri internaționale, europene”, a declarat Mircea Lucescu. Cât despre contractul cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a dezvăluit că vrea să-l onoreze, dacă sănătatea îi va permite acest lucru. ”Am un contract până pe 31 mai. Cu siguranță că voi duce contractul până la capăt, dacă sănătatea îmi va permite”, a completat Il Luce.

ADVERTISEMENT