Sport

Mircea Lucescu, sfaturi pentru Horațiu Moldovan la Atletico Madrid: „Îl știu pe Simeone. Nu va face asta”

Mircea Lucescu s-a arătat extrem de încântat de transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid. Legendarul antrenor a venit cu un mesaj optimist pentru portarul român.
20.01.2024 | 13:53
Mircea Lucescu sfaturi pentru Horatiu Moldovan la Atletico Madrid Il stiu pe Simeone Nu va face asta
Mircea Lucescu pariază pe Horațiu Moldovan după transferul la Atletico Madrid. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a urmărit din tribune derby-ul Rapid – FC U Craiova, scor 4-3, în etapa cu numărul 22 din SuperLiga. La finalul partidei, „Il Luce” a comentat transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, anunțat în exclusivitate de FANATIK. Antrenorul român este convins că Moldovan nu va fi lăsat de „izbeliște” de Diego Simeone.

Mircea Lucescu nu este surprins de ultimele transferuri din fotbalul românesc: „Calificarea la Euro atrage atenția lumii fotbalistice”

România a revenit la Campionatul European după o perioadă de pauză de opt ani. Mircea Lucescu este convins că performanța înregistrată de echipa națională a atras, inevitabil, atenția cluburilor tari ale Europei asupra fotbaliștilor români.

ADVERTISEMENT

Astfel, „Il Luce” nu este surprins de transferurile lui Radu Drăgușin sau Horațiu Moldovan la Tottenham, respectiv Atletico Madrid. „Transferul înseamnă foarte mult! Calificarea la EURO aduce după sine o reevaluare a jucătorilor noștri.

Nu mă miră transferurile care s-au făcut în ultima perioadă cu jucătorii români. Mă refer la acesta cu Moldovan, cu Pușcaș de la o echipă la alta, de Drăgușin nici nu vreau să mai vorbesc”, a declarat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, încântat de transferul lui Moldovan la Atletico: „Îl știu pe Simeone. Nu va face asta”

Mircea Lucescu este extrem de încântat de faptul că Rapid a fost echipa din România care l-a transferat pe Horațiu Moldovan la Atletico Madrid. Cel mai titrat antrenor din fotbalul românesc consideră că Diego Simeone se va baza pe portarul naționalei României.

„O calificare la Euro atrage atenția întregii lumi fotbalistice. E un lucru extraordinar (n.r. pentru Moldovan) că pleacă de la un club cum e Rapid! Acest transfer poate să atragă și alți jucători care să joace la Rapid.

ADVERTISEMENT

Asta demonstrează că mai devine o echipă foarte bună care exportă jucători de valoare. Știu cum se îngrijește Simeone de jucători și Horațiu nu va fi dat deoparte. Antrenamentele pe care le va face acolo vor mai tari decât cele din campionatul României”, a spus Mircea Lucescu.

Horațiu Moldovan, ultimul meci în tricoul Rapidului

Horațiu Moldovan a îmbrăcat tricoul Rapidului pentru ultima oară în derby-ul cu FC U Craiova, scor 4-3. La începutul săptămânii viitoare, portarul care a împlinit 26 de ani va călători în Spania pentru a efectua vizita medicală și pentru a semna contractul.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu i-a pus fotbalistului la dispoziție un avion privat. Moldovan urmează să semneze un contract pe 4 ani și jumătate cu Atletico Madrid. Portarul va avea un salariu de 800.000 de euro în primul sezon. Ulterior, va câștiga progresiv cu câte 180.000 de euro mai mult în fiecare an.

ADVERTISEMENT