Sport

Mircea Lucescu, șocat când a aflat în premieră că a fost ascultat de Securitate: “Nu pot să cred așa ceva!”

Mircea Lucescu a fost șocat să afle că în apartamentul în care a locuit în perioada petrecută ca antrenor la Hunedoara erau plantate dispozitive de ascultare.
03.03.2024 | 08:30
Mircea Lucescu socat cand a aflat in premiera ca a fost ascultat de Securitate Nu pot sa cred asa ceva
Mircea Lucescu, șocat când a aflat în premieră că a fost ascultat de Securitate în perioadea petrecută la Hunedoara. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a avut o primă experiență ca antrenor la Corvinul Hunedoara. Timp de trei sezoane a fost antrenor-jucător, apoi a preluat și naționala României. De numele lui Lucescu se leagă cea mai bună perioadă din istoria clubului Corvinul Hunedoara.

Mircea Lucescu, șocat când a aflat în premieră că a fost ascultat de Securitate

Invitat de la podcastul lui Ionel Stoica, Mircea Lucescu a aflat chiar de la moderator că în apartamentul în care a locuit în Hunedoara au fost găsite dispozitive de ascultare.

ADVERTISEMENT

“Tu știi că în apartamentul tău de la Hunedoara era aparatură de ascultare?” a fost întrebarea lui Ionel Stoica. “Nu pot să cred! E prima oară când aud asta”, a reacționat Mircea Lucescu.

Moderatorul a continuat: “Nu ți-a povestit Romică Gabor? El a preluat apartamentul tău după ce ai plecat de acolo și când s-au dus unii să renoveze au găsit la ferestre dispozitive de ascultare”.

ADVERTISEMENT

“Pe mine nu m-au interesat niciodată aceste lucruri, pentru că nu am avut de-a face cu ele”, a mai adăugat Lucescu, antrenor care a format la Hunedoara o echipă care a intrat în istoria fotbalului românesc.

Radu Nunweiller, Florea Dumitrache, Remus Vlad au fost jucătorii cu experiență în jurul cărora Lucescu a format fotbaliști care au ajuns la echipa națională. Printre ei se numără Michael Klein, Romulus Gabor, Ioan Andone, Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Condus de Lucescu, Corvinul a promovat în Divizia A după doar un sezon în liga secundă. La sfârșitul sezonului 1980-1981, Corvinul s-a clasat pe locul 6, iar în sezonul următor echipa a încheiat campionatul pe locul 3. Ca urmare a aceste performanțe, Hunedoara a jucat în Cupa UEFA.

Romulus Gabor: “Securitatea îl ascultase pe Lucescu”

Romulus Gabor, fostul fotbalist al Corvinului și al echipei naționale, a povestit cum a descoperit aparatura de ascultare după ce s-a mutat în apartamentul în care a locuit Mircea Lucescu în perioada petrecută la Hunedoara.

ADVERTISEMENT

“După ce a plecat nea Mircea, eu m-am mutat în apartamentul lui. Cînd îmi aranjam locuinţa, un prieten a găsit la geam o cutiuţă de plastic, cît o brichetă, prinsă în nişte fire. A aruncat-o, fără să-şi dea seama că acolo era un dispozitiv, cu care îl ascultaseră în casă pe Lucescu.

Şi a doua zi dimineaţa m-au chemat la Securitate, soţia gravidă şi amicul erau deja în camere diferite, şi ne-au luat la întrebări. Au găsit aparatul la gunoi, ne-au dat drumul şi am scăpat doar cu tracasarea. Nici nu m-a interesat dacă mă interceptau şi pe mine, n-aveam ce să ascund”, a spus Gabor într-un interviu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT