Fotbal intern

190.000 de euro, suma exactă cu care Mircea Rednic a împrumutat Poli Iași. La Dinamo, ajunsese la 350.000 de euro! Exclusiv

28.04.2020 | 18:06
190000 de euro suma exacta cu care Mircea Rednic a imprumutat Poli Iasi La Dinamo ajunsese la 350000 de euro Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a creditat deja clubul Poli Iași, la care antrenează de la începutul acestui an, cu suma de 190.000 de euro. Totul pentru ca echipa din Copou să depășească momentul actual critic, care poate însemna inclusiv falimentul!

Din informațiile FANATIK, injecția financiară a început la câteva zile după ce antrenorul a semnat cu Poli Iași, la acea vreme fiind nevoie de bani pentru plecarea în cantonamentul de iarnă din Antalya.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a împrumutat deja Poli Iași cu suma de 190.000 de euro, ultima tranșă fiind pentru obținerea de către club a licenței de Liga 1

Sosirea lui Mircea Rednic la Poli Iași, anunțată exclusiv de FANATIK în seara de 31 decembrie 2019, a avut un dublu efect pentru formația moldoveană.

Ciprian Paraschiv, proaspăt întors președinte pe cai mari acasă, după „detașarea” de la FRF, a reușit să-l convingă pe Mircea Rednic să preia Iașul. Un cuvânt greu de spus l-a avut și primarul urbei, Mihai Chirica. Rednic s-a înhămat la treabă, el fiind pe bară din vară, de când Dinamo l-a dat afară. Iar oferta care l-a convins tocmai venise.

ADVERTISEMENT

„Puriul” s-a pus să-și facă echipă, dar a dat de numeroase probleme financiare. Astfel că și-a văzut și de treaba de antrenor, dar și de cea de om cu bani, care ajută noul club pentru a depăși situația actuală.

FANATIK a aflat că suma exactă pe care Mircea Rednic a dat-o celor de la Iași este de 190.000 de euro. Astfel, 105.000 de euro pentru nevoi stringente în aceste patru luni (datorii, cantonamente, contracte jucători, altele), 10.000 de euro pentru sala de forță, 15.000 de euro primă pentru victoria cu Dinamo și, recent, 60.000 de euro pentru ca Poli Iași să ia licența pentru sezonul viitor de Liga 1!

ADVERTISEMENT

Are un salariu lunar de 8.000 de euro, dar l-a încasat o singură dată de când a preluat Poli Iași

Mircea Rednic, în ciuda CV-ului său, nu are un salariu mare la Poli Iași. A știut de la început că sunt probleme financiare la club, iar vocile care vorbeau despre faliment nu erau doar zvonuri.

Rednic a acceptat un contract până în vară, cu 8.000 de euro lunar, urmând să renegocieze cu președintele Paraschiv la finalul sezonului. Interesant este că Rednic a luat un singur salariu până acum de la Iași, adică 8.000 de euro, dar a împrumutat clubul cu 190.000 de euro!

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a revenit la „practicile” de la Dinamo, unde l-a împrumutat pe Negoiță cu 350.000 de euro! Plus prime la jucători de 75.000 de euro!

Nu este prima oară când Rednic se dovedește darnic cu clubul care-l angajează. Într-adevăr, sunt împrumuturi care, ulterior, vor fi recuperate, dar la fel fac și cei care se bat în piept că sunt patroni și de fapt doar își creditează societățile.

Iar exemple avem, inclusiv la Dinamo, unde Rednic a antrenat ultima oară înainte de a semna cu Poli Iași, și l-a ajutat pe Ionuț Negoiță în mai multe rânduri cu bani.

Mircea Rednic i-a dat lui Negoiță 350.000 de euro de-a lungul ultimul mandat în „Ștefan cel Mare”, bani pe care i-a recuperat de la șeful de la Rin abia după ce a anunțat că asta e condiția pentru a semna despărțirea de Dinamo.

Ceea ce nu a mai recuperat Rednic din ultimul „dans” cu Negoiță sunt cei 75.000 de euro, adică cinci prime a câte 15.000 de euro, pe care i-a scos din buzunar după victorii importante pentru Dan Nistor și compania.

  • 2.000.000 de euro este suma pe care Ionuț Negoiță a obținut-o din vânzările jucătorilor aduși de Rednic, după cum a declarat antrenorul recent, de ziua sa
  • 2 puncte este distanța dintre Dinamo (17) și Poli Iași (15), în momentul suspendării Ligii 1, ultimul meci fiind, pe 7 martie 2020, Iași – Dinamo 1-0
ADVERTISEMENT