Fotbal intern

Mirel Rădoi a dezvăluit unde este marea problemă a naționalei: “Nu am produs nimic”

13.10.2020 | 11:51
Mirel Radoi a dezvaluit unde este marea problema a nationalei Nu am produs nimic
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a apărut la conferința de presă dinaintea meciului cu Austria mai optimist decât la finalul partidei cu Norvegia și anunță că a pregăt meciul la victorie.

Mirel Rădoi a lămurit acuzațiile lansate de Florin Prunea care declara că Mihai Stoichiță face convocările la echipa națională și a spus că nu s-a gândit niciodată să își dea demisia.

ADVERTISEMENT

Selecționerul a explicat și de ce a optat pentru sistemul de joc 4-3-3 și a afirmat că ar fi fost criticat indiferent de ce sistem ar fi jucat și i-a transmis lui Ianis Hagi că trebuie să argumenteze declarațiile legate de joc pe care le face.

Mirel Rădoi: ,,Avem un singur antrenament în care trebuie să acoperim punctele slabe și forte, defensiv și ofensiv”

,,Austria e favorită, dar și la Klagenfurt au fost favoriți. Pentru foarte multe echipe apar schimbări, pentru că nimeni nu a putut controla lucrurile foarte exact. E greu după pandemie și nu cunoaștem pregătirea fizică a jucătorilor. Sunt meciuri în care diferă nivelul fizic.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere psihologic, jucătorii  se resimt. Încercăm și azi să reglăm lucrurile din punct de vedere mental. Avem un singur antrenament în care trebuie să acoperim punctele slabe și punctele forte atât defensiv cât și ofensiv.

La fel ca înaintea meciurilor cu Islanda și Norvegia, avem doar două zile și un singur antrenament.

ADVERTISEMENT

Fac față presiunii și de aia îmi asum toate lucrurile negative. Au fost critici și când eram pe primul loc, important e ceea ce transmit jucătorilor începand de azi.

Nu mi-a trecut prin cap să renunț. E foarte greu. Prin discuțiile cu ei, va trebui să îi facem să uite de aceste două meciuri. Se va vedea felul nostru de a juca. E important si felul in care se impune adversarul, care ne poate impinge in propria jumatate.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere fizic, e normal să facem schimbări, chiar dacă întâmpinăm probleme de omogenitate, dar nu putem apela la aceiași jucători, pentru că se pot accidenta și pot lipsi mult de la cluburi. Jucătorii de la U21 trebuie integrați în continuare, până când vor începe să vadă și ei nivelul jucătorilor de la echipa de seniori.

Mă bucur dacă a fost optimist Gică Hagi. Ne obligă și pe noi, dar asta trebuie să se vada în joc. Trebuie să arătăm ca în primele două partide.

Au fost niște gânduri negre după meci. Am fost sincer și nu am încercat să transmit un mesaj public jucătorilor. Asta cu contestatul e mai greu de anticipat. Când nu apar rezultate, vor fi critici la adresa antrenorului. Mereu a fost asta. Fiecare meci pentru echipa națională este capital. Asta trebuie să înțeleagă jucătorii.

Mirel Rădoi: ,, Nu am fost în stare să capacitez jucătorii pentru miza partidei cu Islanda”

În ambele meciuri, în ultimii 30 de metri nu am produs nimic. Tot în zona am avut probleme dintotdeauna și pe vremea lui Hagi. Aici încercăm să vedem ce soluții găsim și să creem mult mai multă dinamică și pericol pentru poarta adversă.

Nu am fost în stare să capacitez jucătorii pentru miza partidei cu Islanda. Aici s-a rupt firul și nu am știut cum să îi facem să înțeleagă și de aici se explică și rezultatul cu Norvegia.

Nu văd o resemnare, ci o lipsă de reacție. Cred că mâine seară vor avea o altă reacție. Am înțeles cu toții ce ne-a lipsit. Prin acea ratare a calificării, s-a dărâmat tot ceea ce am construit.

S-ar comenta declarațiile. Asta e strategia și filosofia noastră. Nu vreau să sacrific spectacolul doar de dragul rezultatelor. Va fi greu să ne apărăm după ce am lucrat cu ei să fim ofensivi și la U21 și la echipa mare. Cred că încercăm să venim cu ceva nou și drumul echipei naționale să aibă rezultate. Poate acum nu vom avea, dar pe viitor jocul României se va îmbunătăți.

Nu există așa ceva. Convocări, sistem de joc, programul, îl facem doar noi. Adică eu și staff-ul meu. Nu există așa ceva!

Mirel Rădoi îl înțeapă pe Ianis Hagi: Dacă jucătorii au declarațiile astea, ar trebuie să le și explice. Avem 19-20 de baloane pierdute. Daca nu îți place să o ții când o ai, va trebui să alergi după ea.

Au fost de-a lungul timpului foarte mulți de la U21 și la meciul cu Norvegia. Integrarea ar trebui făcută pas cu pas.

A trebuit să ne adaptăm de la jucători la jucători și de la un grup la altul. Am jucat 4-2-3-1, dar eram acuzat că e un sistem defensiv. Acum că de ce jucăm 4-3-3! În momentul de construcție, noi eram în 4-3-3. Mari diferențe nu sunt. E important ca prin sistemul pe care îl producem, să surprindem prin dinamica jocului”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă premergătoare meciului cu Austria.

________________________________________________________________________________

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,30 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT
Tags: