Sport

Mirel Rădoi, prezentat oficial la Al-Jazira. Salariu fabulos pentru antrenorul român. Update

Mirel Rădoi a fost prezentat oficial la Al-Jazira. Fostul selecționer al României va avea un salariu fabulos în Emiratele Arabe Unite.
05.01.2024 | 12:24
Mirel Radoi prezentat oficial la AlJazira Salariu fabulos pentru antrenorul roman Update
Mirel Rădoi a fost prezentat oficial la Al-Jazira, în Emiratele Arabe Unite. Foto: X - @@AlJaziraFC_EN.
ADVERTISEMENT
05-01-2024
10:29

Mirel Rădoi, prezentat oficial la Al-Jazira

Mirel Rădoi este în mod oficial noul antrenor al celor de la Al-Jazira. Mutarea a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK. Antrenorul român în vârstă de 42 de ani a fost prezentat oficial de clubul din Emiratele Arabe Unite în cursul zilei de vineri, 5 ianuarie. 

Așa cum site-ul nostru a dezvăluit în exclusivitate, Mirel Rădoi a semnat un contract valabil un an și jumătate. Tehnicianul va încasa un salariu fabulos, de 2,5 milioane de dolari pe an. 

Astfel, Mirel Rădoi continuă aventura în primul eșalon din Emiratele Arabe Unite. Înainte să semneze cu Al-Jazira, Rădoi a pregătit-o pe Al-Bataeh. Al-Jazira, fosta echipă a lui Florin Tănase, ocupă în acest moment locul 6 în clasament, cu 20 de puncte în 12 etape. 

Mirel Rădoi l-a înlocuit pe banca tehnică la Al-Jazira pe olandezul Frank de Boer, care a fost demis din cauza rezultatelor nefaste. 

05-01-2024
07:56

Mirel Rădoi semnează astăzi cu Al Jazira

Mirel Rădoi va semna astăzi un contract valabil un an și jumătate cu Al Jazira. Cele două părți au negociat intens în ultimele ore și în cele din urmă cu bătut palma, așa cum FANATIK anunța în exclusivitate.

Fostul jucător și antrenor al celor de la FCSB va avea un salariu fabulos, de 2,5 milioane de dolari pe an, iar șeicii sunt convinși că echipa va renaște sub bagheta lui Mirel Rădoi. Antrenorul i-a impresionat pe arabi cu performanțele sale la Al Bataeh, o echipă modestă din campionat, pe care a reușit să o ducă până pe locul 7 în clasament.

În prima parte a acestui sezon, Mirel Rădoi a pregătit-o pe Al Bataeh, o echipă fără prea marți pretenții în campionatul din Emirate. Rezultatele au fost destul de bune, astfel că echipa antrenorului român este pe locul 7, din 14, cu 16 puncte obținute în 12 etape.

Mirel Rădoi aproape să semneze cu Al Jazira. Ar urma să aibă un contract fabulos, de 2,5 milioane de dolari pe an

Rădoi le-a atras atenția celor de la Al Jazira, care în prezent sunt antrenați de olandezul Bob de Klerk, 61 de ani. Deși este o echipă cu un buget foarte bun, Al Jazira a dezamăgit în acest sezon și este doar locul 6 în campionat, cu 20 de puncte.

ADVERTISEMENT

Al Jazira are același patron ca și Manchester City, pe șeicul Mansour bin Zayed. Din informațiile FANATIK, ar urma să îi ofere lui Mirel Rădoi un salariu fabulos, 2,5 milioane de dolari pe an. Contractul ar putea fi semnat în următoarele zile dacă Rădoi își va da acordul.

Al Jazira are un lot evaluat la 27,22 milioane de euro, conform Transfermarkt. În vară au fost aduși mai mulți jucători din Europa, astfel că așteptările erau destul de mari. Doar că rezultatele nu au fost pe măsură, consideră șeicii care conduc clubul din Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi ar putea avea la Al Jazira jucători care au evoluat în Primera Division și Premier League

Fundașul central Karim Rekik este cel mai bine cotat jucător al celor de la Al Jazira, 4 milioane de euro conform Transfermarkt.de. A fost adus în această vară de la Sevilla.

Tot în această vară a fost adus și Neeskens Kebano, 31 de ani, jucător de bandă stângă, de la Fulham. Este în prezent cotat la două milioane de euro. De asemenea au mai venit Alejandro Pozuelo, de la Konyaspor, Aboubacar Kamara, de la Olympiacos, și Fernando de la Antalyaspor.

ADVERTISEMENT

Al Jazira este una dintre cele mai urmărite echipe din Emiratele Arabe Unite și joacă meciurile de pe propriul teren pe un stadion de 42.000 de locuri. Va înfrunta pe Al Ain în prima etapă din retur.

Mirel Rădoi ar putea bifa a treia experiență ca antrenor în Golf. Cele mai bune rezultate le-a avut, însă, la naționala de tineret!

Ca antrenor, Mirel Rădoi a avut un start de carieră fulminant la naționala U21 a României. Cu “tricolorii mici” a prins semifinalele la Campionatul European U21 din 2019. A făcut apoi pasul la naționala mare, unde rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Rădoi a antrenat Universitatea Craiova în prima parte a sezonului 2023, iar apoi a avut o primă experiență în Golf, la Al Tai, în Arabia Saudită. A semnat cu Al Bataeh la începutul acestui sezon.

ADVERTISEMENT
Tags: