Sport

Mirel Rădoi, atac frontal la adresa lui Mihai Stoichiță: „Am vrut să plec de pe banca echipei naționale în timpul meciului!”. Reacția directorului tehnic al FRF

Mirel Rădoi a vorbit despre plecarea sa de la echipa națională. Mihai Stoichiță este motivul despărțirii de „tricolori”, pentru că dădea indicații de pe margine.
18.05.2023 | 21:59
Mirel Radoi atac frontal la adresa lui Mihai Stoichita Am vrut sa plec de pe banca echipei nationale in timpul meciului Reactia directorului tehnic al FRF
Mirel Rădoi și Al-Bataeh au remizat cu ultima clasată în Emiratele Arabe Unite. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a mai spus că a vrut să plece chiar în timpul meciului cu Islanda, scor 0-0, în urma căruia naționala României a ratat locul de baraj pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Mirel Rădoi, atac frontal la adresa lui Mihai Stoichiță

Mirel Rădoi l-a atacat frontal pe Mihai Stoichiță, spunând că directorul tehnic al naționalei României a dat indicații de pe margine, lucru pe care el nu îl acceptă sub nicio formă: „Eu și acum mă înțeleg foarte bine cu cei din conducerea Federației.

ADVERTISEMENT

Nu am plecat certat cu nimeni. Dar și acum îi reproșez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federației iese și țipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept.  Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea”.

„Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbești înseamnă că nu ai încredere. Și nu trebuie să mai fiu acolo.

ADVERTISEMENT

A fost un meci la tineret. Și după aceea s-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. Noi aveam mingea și el țipa ’Urcă’. De parcă noi, la 0-0, nu știam că trebie să câștigăm meciul ca să terminăm pe locul 2.

De ce mai sunt acolo? Care e rolul meu? Rolul meu e doar să vin să antrenez? Atunci trebuie să cobori lângă mine. Dacă nu mai ai încredere, atunci coboară pe bancă lângă mine. Și avem discuții în timpul meciului, că poate tu vezi anumite lucruri mai bine decât mine.

ADVERTISEMENT

Măcar vino, asumă-ți și vino lângă mine pe bancă. Dacă tu țipi de acolo de sus, cum eu te-am auzit, păi cei de lângă? Sau voi din presă? Nu l-ați auzit? Era clar, îl aude toată lumea. Și era un meci fără spectatori. Îl auzeau și la televizor. Și atunci?”, a mai spus Mirel Rădoi, conform gsp.ro.

„Nu îmi reproșez nimic!”

Replica lui Mihai Stoichiță nu a întârziat, fiind surprins de declarațiile lui Mirel Rădoi și recunoscând că nu își reproșează nimic: Ce imixtiune când eram cocoțat în vârful tribunelor și doar strigam? Sunt simple răutați. Au fost cumva indicații tactice, i-am zis să schimbe postul? Strigam ’Hai acum, hai să dăm gol’.

ADVERTISEMENT

Ce să le zic, să stăm în apărare? E părerea lui, dacă un spectator nu poate să aibă trăiri… eu asta eram atunci. E o discuție pe care nu o mai continui. Efectiv, nu își are rostul”.

„Am avut niște discuții cu Mirel, am și fost împreună la un meci. Am clarificat bărbătește problema. Nu înțeleg care e discuția acum. O divergență de acum un an de zile? Un antrenor mă poate acuza doar când intervin în viața echipei. Mi se pare exagerat și refuz să mai vorbesc. Nu vreau să intru într-o astfel de polemică. 

Nu îmi reproșez absolut deloc faptul că am strigat ca un suporter ca echipa mea să câștige, echipa noastră, echipa României. Nu au fost indicații tactice, nu au fost imixtiuni în stilul de joc”, a mai spus Mihai Stoichiță, la TV OrangeSport.

ADVERTISEMENT