Fotbal intern

Mirel Rădoi dezvăluie partea pozitivă a suspendării competițiilor: „Avem timp să observăm cele mai mici detalii, care vor face diferența”

17.04.2020 | 16:44
Mirel Radoi dezvaluie partea pozitiva a suspendarii competitiilor Avem timp sa observam cele mai mici detalii care vor face diferenta
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi consideră că actuala perioadă, în care competițiile fotbalistice au fost suspendate, are și un avantaj. Selecționerul primei reprezentative dezvăluie că analizează meciurile următoarelor adversare ale „tricolorilor” în cele mai mici detalii și este în contact permanent cu jucătorii.

Debutul lui Mirel Rădoi, amânat

Mirel Rădoi a fost numit la sfârșitul anului trecut selecționerul primei reprezentative, dar debutul pe banca „tricolorilor”, meciul cu Islanda din semifinalele barajului Ligii Națiunilor, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României consideră că perioada de pauză competițională are și o parte pozitivă, având posibilitatea să analizeze în detaliu meciurile următoarelor adversare ale „tricolorilor”, Islanda și Bulgaria sau Ungaria pentru calificarea la EURO și Norvegia, Austria și Irlanda de Nord în ediția viitoare a Ligii Națiunilor.

Noi revedem materialele video cu prestațiile jucătorilor noștri, avem un proces de analiză a prestațiilor lor din ultima vreme la club, apoi în meciuri ale echipei naționale, unde analizăm evoluția lor în angrenaj cu alți tricolori.

ADVERTISEMENT

Sunt partidele adversarilor, pentru care avem acum suficient timp să observăm și cele mai mici detalii, cele care pot face oricând diferența. Mai mult, abordăm deja și viitorii adversari din Liga Națiunilor. Solicităm materiale video analiștilor, suntem în contact periodic cu jucătorii din circuit, atât din partea staff-ului tehnic, cât și team managerul.

Preparatorul fizic e în coordonare cu omologii lui de la cluburi pentru implementarea programelor speciale dedicate fiecărui jucător în această perioadă dificilă. E un ritm susținut!”, a declarat Mirel Rădoi pentru FRF.

ADVERTISEMENT

„Cel mai greu este pentru jucători”

Mirel Rădoi recunoaște că perioada de pauză competițională va afecta prestațiile jucătorilor în momentul reluării fotbalului, în timp ce sarcinile selecționerului nu au fost mult afectate.

Cel mai greu este pentru jucători, pentru că ei nu au activitate la club, acolo unde se desfășoară munca lor în mod curent.

ADVERTISEMENT

Pentru mine și ceilalți membri ai staff-ului, activitatea este aceeași ca într-o perioadă non-FIFA, mai puțin monitorizarea pe viu a jucătorilor, în meciurile noi din fiecare săptămână”, recunoaște Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT
Tags: