Fotbal intern

Mirel Rădoi îi laudă pe austrieci înainte de meci şi a vorbit despre Ianis Hagi: “Nu a fost seara lui, dar nu putem să îl judecăm”

06.09.2020 | 20:18
Mirel Radoi ii lauda pe austrieci inainte de meci si a vorbit despre Ianis Hagi Nu a fost seara lui dar nu putem sa il judecam
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a prefaţat confruntarea cu Austria, care va avea loc luni, de la ora 21:45, la Klagenfurt, în a doua etapă din Liga Naţiunilor. Selecţionerul României a declarat că Austria este cea mai puternică echipă a grupei.

Rădoi a vorbit şi despre evoluţia lui Ianis Hagi din meciul cu Irlanda de Nord pe care nu a catalogat-o drept una foarte bună, însă are încredere că jucătorul lui Rangers va străluci pe viitor în prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul susţine că meciul cu Austria nu este o repetiţie pentru confruntarea din Islanda de luna viitoare şi că echipa pe care o va folosi la Klagenfurt nu va fi neapărat aceeaşi cu cea de la Rejkjavik.

Mirel Rădoi îi laudă pe austrieci înainte de meci şi a vorbit despre Ianis Hagi

“Sunt puţine echipe care pot să ţină ritmul impus de Austria timp de 82 de minute în Norvegia. Spun 82 de minute pentru că nordicii puteau egala în final de meci. Însă am văzut foarte multe meciuri şi Austria este o echipă foarte solidă. 

ADVERTISEMENT

Am hotărât să facem o mişcare la hotel pentru că era destul de mare pauza şi am avut nevoie să limpezim unele idei printr-un antrenament la hotel. Austria este o echipă foarte bună, trebuie să fim agresivi după pierderea mingii. Mi-e greu să cred că vom întâlni o echipă a Austriei care va refuza jocul.

“Nu a fost cea mai bună seară a lui Ianis Hagi, dar nu putem să îl judecăm”

Le place să aibă posesia mingii. Un jucător ca Sabitzer nu aleargă după minge, îi place să aibă posesia şi noi vom încerca să menţinem cât de mult putem posesia şi trebuie să avem atitudine atunci când pierdem balonul, să fim agresivi şi să recuperăm cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă este la nivel de dueluri. Nu a fost cea mai bună seară a lui Ianis Hagi, dar nu putem să îl judecăm. Nu este el cel mai mare vinovat. Ce am discutat cu el, nu trebuie să spun public. Vor veni momente când echipa va câştiga puncte şi datorită lui. 

“Nu înseamnă că echipa de mâine va fi aceeaşi ca şi în Islanda. Sunt foarte importante punctele din Liga Naţiunilor”

Am spus-o imediat după tragerea la sorţi. Austria este favorita acestei grupe, are un antrenor foarte experimentat. Îmi doresc să fie un număr cât mai mare de jucători să aibă personalitate, să vorbească în timpul unui meci şi chiar în vestiar.Suntem într-un moment în care intervine un schimb de generaţii. 

ADVERTISEMENT

Austriecii au o calitate a jucătorilor foarte bună, campionatele de unde vin. Ce m-a impresionat este că joacă foarte bine în mod colectiv. 

Sunt câteva reguli de bun simţ pe care le-am adus. Noi acum vrem să acumulăm cât mai multe puncte în Liga Naţiunilor. Nu înseamnă că echipa de mâine va fi aceeaşi ca şi în Islanda. Sunt foarte importante punctele din Liga Naţiunilor şi ne concentrăm doar pe asta”, a spus Mirel Rădoi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 23,00 este cota pentru ,,2 şi peste 3,5 goluri“ la meciul Austria-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT