Sport

Șoc după România – Armenia 1-0: Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională! Pe cine vrea în locul său

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat după meciul România - Armenia 1-0 că va părăsi echipa națională în luna noiembrie
12.10.2021 | 00:35
Soc dupa Romania  Armenia 10 Mirel Radoi sia anuntat plecarea de la echipa nationala Pe cine vrea in locul sau
ADVERTISEMENT
12-10-2021
06:48

Mirel Rădoi îl vrea pe Cosmin Olăroiu antrenorul naționalei

Mirel Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va părăsi echipa națională în luna noiembrie și a spus că omul potrivit să vină în locul său este Cosmin Olăroiu.

„Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu, dar cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva. Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc. Eu mi-aș dat nota 5, că am trecut clasa. Nu am rămas repetent!”, a declarat Mirel Rădoi în conferința de presă de după România – Armenia 1-0.

11-10-2021
21:38

La conferința de presă, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională

La conferința de presă de la finalul meciului, Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la naționala României, indiferent ce se va întâmpla: „Plec după ultimele două meciuri. Contractul meu se încheie în luna noiembrie. Chiar dacă ne calificăm, eu nu voi mai fi.

Contractul se poate prelungi dacă eu vreau. Mi-e greu să cred că mă mai vrea cineva, mai ales după meciul din tur cu Armenia.

Și dacă i se iau punctele Germaniei și ne califică pe noi, eu tot nu mai rămân. Mi se termină contractul, am mai zis și după aduceți dumneavoastră (N.r.- către jurnaliști) pe cine considerați”.

Selecționerul României și-a felicitat jucătorii după duelul cu Armenia și speră la o clasare pe locul doi în grupa J, în condițiile în care „tricolorii” se află pe locul 2, cu un punct în fața Macedoniei de Nord.

În ultimele două meciuri, România va juca pe teren propriu împotriva Islandei și în deplasare cu Liechtenstein, iar 6 puncte ar reprezenta o calificare la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, mulțumit după România – Armenia

Mirel Rădoi a fost mulțumit după victoria României în duelul cu Armenia, și-a felicitat jucătorii la finalul partidei, în special pe Alexandru Mitriță, autorul unicului gol, pe care l-a înscris cu capul, deși a fost cel mai mic jucător de pe teren:

„Marea majoritate a felicitărilor trebuie îndreptate către băieți. Nimeni nu le poate reproșa nimic din punct de vedere al dăruirii.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere fizic știam că vom ceda puțin în partea a doua, pentru că nu puteam susține un astfel de ritm, iar adversarii nu mai aveau nimic de pierdut și era de așteptat să atace în valuri. Am înțeles mesajele primite după meciul tur”.

„Asta le-am spus în vestiar, că ne facem ocazii mari de a marca, dar nu fructificăm jumătate din ele, dar chiar și așa suntem pe locul doi și mai avem doar o finală. Dacă vom câștiga cu Islanda, dar nu câștigăm cu Liechtenstein nu merităm să fim la un baraj de mondial, rămân la părerea mea.

ADVERTISEMENT

Din câte știu, meciul cu Islanda se va juca pe Ghencea. Eu am spus că ne dăm demisia cu toți dacă nu batem în Liechtenstein, cu tot respectul pentru adversari.

Dacă nici atunci când ai nevoie de victorie, când tu nu ai mai ajuns de 24 de ani la un Campionat Mondial… pot să intre și fanii pe teren, nu mă interesează. Dacă nu batem, rămânem cu toții în Liechtenstein, ne aruncăm ghetele și eu îmi ard legitimația!”, a mai spus Mirel Rădoi la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

„Am avut determinare și atitudine!”

Și noi glumeam înainte de meci la un jucător surpriză pentru un corner, era neașteptat să îl punem pe Mitriță să stea la portar. L-am ales pe Mitriță, pentru că are simțul porții.

Și astă seară și în meciul cu Germania… oamenii pot judeca, până la urmă nimeni nu știe ce e în mintea mea. E normal să apară oameni din club care să-l apere.

Totuși, nici noi nu ne gândim când convocăm jucători să le spun cine să vină să marcheze adversarii, dar adversarul de atunci nu a fost unul facil deloc”, a continuat selecționerul Mirel Rădoi.

„Oriunde ne-am duce și am avea această atitudine, ne vom putea duela cu adversari de valoarea noastră și valoarea va ieși la suprafață. Am arătat bine din punct de vedere al determinării. A contat că am avut un antrenament în plus, mai ales din punct de vedere defensiv.

Cred că de-aici în colo, acesta va trebui să fie cursul normal, pentru că așteptările vor fi mai mari, pentru că ei și-au ridicat barierele mai sus, iar oamenii îi vor susține și mai mult.

Sunt 90% sigur că putem spera la locul doi. Să dea Dumnezeu să fim acolo. Cel mai important e să fie jucătorii sănătoși și să poată performa în continuare”, a mai spus Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT
Tags: