Sport

Medalia de campion va merge și în Giulești! Cine sunt fotbaliștii care așteaptă ca FCSB să ia titlul

Va fi și la Rapid motiv de sărbătoare pentru câștigarea titlului. Un jucător are asigurată medalia de campion al României cu FCSB
20.04.2024 | 16:43
Medalia de campion va merge si in Giulesti Cine sunt fotbalistii care asteapta ca FCSB sa ia titlul
Medalia de campion va merge și în Giulești! Cine sunt fotbaliștii care așteaptă ca FCSB să ia titlul. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Palidă consolare la Rapid. Unul dintre fotbaliștii alb-vișinii se va bucura de o medalie de campion la finalul sezonului. Damjan Djokovic este norocosul de serviciu în Giulești, dar mai sunt și alți fotbaliști care abia așteaptă ca FCSB să ia titlul.

Rapid va avea și ea un campion în acest sezon. Cine așteaptă ca FCSB să ia titlul

În toamna lui 2023, Dan Șucu i-a aruncat mănușa lui Gigi Becali. Acționarul majoritar al Rapidului a transmis că „Ar fi un eșec ca Rapidul să facă mai puțin decât FCSB” și, la începutul play-off-ului, părea că are șanse bune să își atingă acest țel. Alb-vișiniii tocmai îi bătuseră cu 4-0 pe rivali și începeau a doua parte a campionatului la doar patru puncte în spatele liderului.

ADVERTISEMENT

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg și Rapid a pierdut pe bandă rulantă în play-off. Ba, mai mult, aceste rezultate au dus chiar și la demiterea lui Cristiano Bergodi și la apariția pericolului ca echipa să rateze obiectivul principal, calificarea într-o cupă europeană. În schimb, FCSB a defilat în play-off și a reușit să se apropie mai tare ca niciodată de câștigarea titlului așteptat de nouă ani de zile.

Între FCSB și Rapid se află însă un element comun. Se numește Damjan Djokovic. La începutul sezonului, mijlocașul croat a fost adus de roș-albaștri cu surle și trâmbițe, dar nu l-a convins pe Gigi Becali, care, în iarnă, l-a trimis gratis în Giulești. Ce-i drept, nici acolo nu a rupt gura târgului și a ajuns să fie chiar scos din lot de către staff-ul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Un lucru este însă cert. La finalul campionatului, Damjan Djokovic va fi singurul campion de la Rapid. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a evoluat în 17 meciuri de SuperLiga pentru roș-albaștri, reușind inclusiv să marcheze două goluri. Pentru Djokovic, titlul cu FCSB va fi al 5-lea în România, după cele cucerite cu CFR Cluj.

damjan djokovic fcsb
Damjan Djokovic (34 de ani) a evoluat la FCSB în prima parte a sezonului și va primi medalie de campion. FOTO: sportpictures.eu
  • 2003 este anul în care Rapid a ieșit ultima dată campioană

Medaliile de campioni, așteptate și în China, Arabia Saudită și Italia

Dacă Damjan Djokovic s-a dovedit a fi una dintre „țepele” luate de Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor a reușit să dea și câteva lovituri în acest sezon. Atât sportiv, dacă privim cifrele jucătorilor, cât și financiar, pentru că, pe toți trei, Becali a încasat bani.

ADVERTISEMENT

Oameni de bază în sezonul trecut, Andrea Compagno, Andrei Cordea și Malcom Edjouma n-au mai prins finalul acestei ediții, dar, cu toate acestea, cu toții vor fi campioni cu FCSB. Dacă italianul a rămas până în iarnă, când a fost vândut la Tianjin Jinmen Tiger, pentru 120.000 de euro, ceilalți doi au plecat la scurt timp după începerea sezonului.

Pe Cordea, Gigi Becali l-a vândut la Al-Tai în schimbul sumei de 1.320.000 de euro, în timp ce Edjouma a fost împrumutat la Bari, italienii plătind 200.000 de euro ca să se folosească de serviciile francezului. Se pare că mijlocașul în vârstă de 27 de ani va veni personal să își ridice medalia de campion, pentru că, după expirarea împrumutului, va continua la FCSB.

ADVERTISEMENT
andrea compagno, malcom edjouma, andrei cordea
Compagno, Edjouma și Cordea și-au adus cu toții aportul în acest sezon pentru FCSB. FOTO: sportpictures.eu
  • 18 meciuri și 4 goluri are Andrea Compagno în acest sezon de SuperLiga
  • 4 meciuri și 2 assist-uri sunt cifrele lui Andrei Cordea în campionat
  • 4 meciuri și 1 gol are Malcom Edjouma în actuala ediție de SuperLiga

Pariurile pierdute, dar care l-au făcut campion pe Gigi Becali

În situația în care se va afla din vară Malcom Edjouma a fost și Valentin Gheorghe la începutul sezonului. Actualul fotbalist al Universității Cluj s-a întors după împrumutul în Turcia și părea că va primi șanse din partea lui Gigi Becali.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani n-a reușit să le ia fața contracandidaților săi pe post, Florinel Coman, Alex Băluță sau Octavian Popescu și, după „dubla” cu Nordsjaelland din preliminariile Confernece League, a fost lăsat să plece liber la „U” Cluj. Totuși, Vali Gheorghe va fi campion cu FCSB, pentru că a bifat 20 de minute în chiar primul meci, disputat la Tg. Jiu, cu FC U Craiova 1948.

Ultimii, dar nu cei din urmă, fotbaliști care așteaptă să ia titlul cu FCSB sunt Dorin Rotariu și Cristi Ganea. Ambii au ajuns după startul sezonului la gruparea roș-albastră, dar niciunul dintre ei nu a reușit să îl ducă până la final. Cu toate acestea, puținele meciuri bifate în campionat la echipa lui Elias Charalambous îi îndreptățesc să aștepte medaliile de campioni.

Atât Rotariu, cât și Ganea au plecat în iarnă de la FCSB, fără ca Gigi Becali să aibă vreo pretenție financiară. Dacă fundașul stânga și-a regăsit locul la Farul lui Gică Hagi, nepotul lui Iosif Rotariu a mers să se pregătească acasă, la Timișoara, la echipa de Liga 3 a lui Poli.

Vali G, Rotariu, Ganea
Valentin Gheorghe, Dorin Rotariu și Cristi Ganea vor fi și ei campioni cu FCSB. FOTO: sportpictures.eu
  • 219 minute a jucat Dorin Rotariu în 5 meciuri de campionat pentru FCSB
  • 5 meciuri de SuperLiga a jucat Cristi Ganea în tricoul roș-albastru
ADVERTISEMENT
1,90 este cota BETANO pentru „1 solist” la derby-ul FCSB - Rapid