Sport

Campioana de la WTA Stuttgart, mărturisire sinceră după ce a câștigat o mașină de lux: „Nu am permis”. Video

Elena Rybakina a câștigat turneul WTA 500 de la Stuttgart. Jucătoarea din Kazakhstan, favorită 4, a învins-o în finală pe Marta Kostyuk (27 WTA).
21.04.2024 | 17:34
Campioana de la WTA Stuttgart marturisire sincera dupa ce a castigat o masina de lux Nu am permis Video
Elena Rybakina a câștigat titlul la WTA 500 Stuttgart. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
21-04-2024
14:43

Elena Rybakina, campioană la WTA Stuttgart

Elena Rybakina a câștigat turneul de 500 de puncte de la WTA Stuttgart. Sportiva clasată pe locul 4 WTA a învins-o categoric în ultimul act pe Marta Kostyuk (27 WTA), scor 6-2, 6-2. 

Este al 8-lea titlu WTA din carieră pentru Elena Rybakina, care a învins-o în semifinale pe Iga Swiatek. Pe lângă premiul de 123.480 de euro, Elena Rybakina a primit o mașină de lux, Porsche Taycan Cross Turismo de la sponsorul turneului. 

Tradiția de la Stuttgart spune că cea care câștigă trofeul trebuie să conducă mașina pe teren. După victoria cu Iga Swiatek din semifinale, Elena Rybakina a anunțat că nu deține permis de conducere, însă câștigarea mașinii de lux reprezintă o motivație ca să-l obțină. 

Pentru a păstra tradiția, mașina Porsche a fost condusă pe teren de Oliver Blume, CEO-ul Porsche, în timp ce Elena Rybakina s-a așezat pe scaunul pasagerului din dreapta. 

„Nu am un permis de conducere. Așa că acesta va fi scopul, desigur. Îl vreau de mult timp, iar mașina va fi o motivație bună”, declara Elena Rybakina. 

Finală neașteptată la Tennis Porsche Grand Prix, cel mai important turneu de tenis feminine, desfășurat în sală, în Europa, pe zgură, ajuns la a 47-a ediție.

Primele trei jucătoare ale lumii au fost eliminate

La competiția la care au participat opt dintre primele zece jucătoare ale lumii, în finală n-a ajuns nicio sportivă din Top 3 mondial.

ADVERTISEMENT

După Aryna Sabalenka și Coco Gauff, eliminate în sferturile de finală, astăzi a părăsit competiția și Iga Swiatek, câștigătoarea ultimelor două ediții.

Poloneza, liderul mondial al tenisului feminine, a fost învinsă de Elena Rybakina, după un meci în trei seturi, terminat cu 6-3, 4-6, 6-3.

ADVERTISEMENT

Rybakina, locul 5 WTA, devine astfel principala favorită la câștigarea trofeului, fapt care ar putea să o pună în încurcătură, dacă își va adjudeca automobilul Porsche pus la bătaie.

După calificarea în finală, Rybakina a dezvăluit reporterilor de la Stuttgart că nu știe ce va face cu mașina, dacă o va câștiga, deoarece nu are permis de conducere.

ADVERTISEMENT

Elena Rybakina evoluează sub drapelul Kazahstanului, dar este născută la Moscova și crescută la St. Petersburg. Ea a renunțat la cetățenia rusă în 2018, deoarece în Kazahstan i s-au oferit condiții mai bune.

Pentru a câștiga finala de la Stuttgart, Rybakina trebuie să o învingă și pe Marta Kostyuk, performera turneului din Germania. Ucraineanca de 21 de ani a avut cea mai bună săptămână din cariera ei, care i-a adus calificarea în ultimul act al competiției.

ADVERTISEMENT

Kostyuk a trecut de campioana de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, cu 7-6, 6-2 și poate da marea lovitură mâine, în finala care va începe la ora 14.00.

Simona Halep s-a retras de la Madrid

După terminarea turneului de la Stuttgart, crema tenisulului se va muta la Madrid, de unde Simona Halep tocmai și-a anunțat retragerea. Apoi urmează turneul de la Roma și al doilea Grand Slam al anului – Roland Garros.

 

ADVERTISEMENT