Fotbal intern

Mirel Rădoi l-a trimis la psiholog pe Moruțan înaintea meciului cu Ucraina: “Am avut discuții cu el”. Selecționerul, asaltat de fani la final. VIDEO

Mirel Radoi la trimis la psiholog pe Morutan inaintea meciului cu Ucraina Am avut discutii cu el Selectionerul asaltat de fani la final VIDEO
ADVERTISEMENT

Naționala de tineret a României a reușit să obțină prima victorie din această campanie de calificare la Euro, începută cu o înfrângere în Danemarca. Formația pregătită de Mirel Rădoi a câștigat cu 3-0 la Ploiești, în fața Ucrainei, iar la finalul meciului, selecționerul a declarat că atât staff-ul, cât și psihologul au purtat discuții cu Olimpiu Moruțan, iar Adrian Petre a fost trecut pe banca de rezerve pentru a fi motivat suplimentar.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,45 este cota pentru “Peste 3,5 goluri” la meciul Islanda – Franța. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, discuții cu psihologul înainte de România – Ucraina

Olimpiu Moruțan a fost unul dintre subiecții principali ai disputei România – Ucraina, fiind eroul negativ al meciului disputat în urmă cu un an și jumătate, când tricolorii, la nivel de U19, au fost învinși de Ucraina. Mirel Rădoi a dezvăluit că atât staff-ul, cât și psihologul au purtat discuții cu mijlocașul celor de la FCSB pentru a elimina orice posibilă presiune. Moruțan a reușit să marcheze primul gol al disputei, fiind unul dintre remarcații din echipa lui Mirel Rădoi.

Adrian Petre, marcatorul ultimelor două goluri, a început partida de pe banca de rezerve, iar Mirel Rădoi a declarat că decizia a fost luată pentru a-l motiva suplimentar pe atacant.

ADVERTISEMENT

Ne simțim bine la Ploiești, mă bucur pentru ei, pentru România. Am avut mari emoții înaintea acestui meci, îmi era teamă că planul nostru nu va reuși, cu revanșa, cu acest stadion, dar mă bucur că am reușit să câștigăm. A fost un moment psihologic la începutul jocului, a fost mai dificil, dar în a doua repriză am arătat bine. Adrian Petre a început de pe banca de rezerve, am vrut să-l modivez cu asta și cred că am reușit. Ne-a arătat în seara asta că am greșit, și trebuie să fim mai atenți.

Olimpiu Moruțan a deschis scorul în meciul România U21 - Ucraina U21. Sursă Foto: Sportpictures
Olimpiu Moruțan a deschis scorul în meciul România U21 – Ucraina U21. Sursă Foto: Sportpictures

Am avut discuții cu Moruțan, și noi și psihologul, am încercat să îndepărtăm orice posibilă presiune. Dar știam înainte de meci că el va fi decisiv. Denis Drăguș are două meciuri la echipa de club, chiar dacă a jucat la echipa a doua. Își dă și el seama ce înseamnă să te antrenezi și să joci într-un campionat mai puternic. Lupta pentru primele două locuri se dă între România, Ucraina și Danemarca“, a declarat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, Mirel Rădoi a fost oprit de fanii de la Ploiești pentru poze. După victoria cu Ucraina, România U21 dispută al treilea meci din grupa de calificare, programat luni, de la ora 20:30, împotriva Irlandei de Nord. După primele două etape, echipa națională de tineret ocupă al treilea loc din grupă. Lider este Finlanda, care are șapte puncte obținute din trei meciuri, cu unul mai mult decât selecționata lui Mirel Rădoi.