Sport

Mirel Rădoi și-a fixat obiectivul din Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova: „Pentru noi este o miză foarte importantă”. Video

Mirel Rădoi a declarat că își dorește să câștige restanța cu Chindia Târgoviște, iar Universitatea Craiova să se aproprie de liderul clasamentului din SuperLigă, Farul Constanța.
28.11.2022 | 15:54
Mirel Radoi sia fixat obiectivul din Chindia Targoviste  Universitatea Craiova Pentru noi este o miza foarte importanta Video
Mirel Rădoi vrea să se apropie de liderul din SuperLigă, Farul Constanța. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se pregătește pentru restanța din etapa a șasea din SuperLigă cu Chindia, care este programată marți, de la ora 19:00. Oltenii au o miză importantă în partida de pe stadionul „Ilie Oană”, iar Mirel Rădoi își dorește ca formația din Bănie să se apropie de podium.

Mirel Rădoi, temător înainte de Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova: „În ultimele 10 partidei au pierdut un singur meci”

Oltenii se pregătesc de primul meci oficial, după mai bine de două săptămâni de antrenamente intense în cantonamentul din Lunca Jiului. Mirel Rădoi a declarat că trupa lui Toni Petrea traversează o perioadă excelentă în SuperLigă, unde sunt neînvinși de șapte etape.

ADVERTISEMENT

„Avem de înfruntat o echipă care este în formă maximă, a reușit să acumuleze foarte multe puncte de la venirea lui Toni Petrea. În ultimele 10 partidei au pierdut un singur meci, cel din Cupă cu Ocna Mureș, și este singura partidă în care nu au marcat gol.

Au reușit să acumuleze cinci victorii și trei egaluri, 18 puncte, ceea ce i-a făcut să urce foarte mult în clasament. Practic era victimă sigură, pentru că era echipa pe care toată lumea o dădea ca și retrogradată, iar acum are o opțiune serioasă pentru ultimul loc de play-off”, a declarat tehnicianul oltenilor.

ADVERTISEMENT

„Sunt câteva echipe cărora pauza competiţională nu le-a picat foarte bine, iar Chindia este una dintre ele”

Înaintea pauzei competiționale provocate de Campionatul Mondial din Qatar, Chindia Târgoviște era una dintre cele mai în formă echipe din SuperLigă. Mirel Rădoi a declarat că această perioadă fără meciuri oficiale nu le-a prins bine viitorilor adversari.

„Sunt câteva echipe cărora pauza competiţională nu le-a picat foarte bine, iar Chindia este una dintre ele. Aşa cum suntem şi noi, FCSB, la fel și CFR Cluj. În total cred că sunt 5 echipe cărora pauza asta le-a cauzat.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere fizic, noi am reușit să echilibrăm balanța cu jucătorii, care nu au jucat foarte multe minute în turul campionatului. Pe viitor sunt sigur că vor să acumuleze mult mai multe meciuri, pentru că deja o să înceapă jucători suspendați de la etapă la etapă”, a declarat antrenorul Universității Craiova.

Mirel Rădoi, despre Nicușor Bancu: „Este jucătorul legendă al acestui club și sunt sigur că va reveni înainte de termenul pe care doctorii l-au dat”

Nicușor Bancu este cea mai mare absență din lotul Universității Craiova, iar internaționalul român nu va mai juca în 2022, din cauza rupturii de ligament încrucișate. Chiar dacă accidentarea îl va ține o perioadă departe de terenul de fotbal, căpitanul oltenilor îi vizitează destul de des pe coechipierii săi la stadion.

ADVERTISEMENT

„Îl vedem destul de des aici. Chiar la două zile după operație a venit direct la stadion pentru a continua recuperare. Suntem alături de el, el știe foarte bine lucrul ăsta. Important e ca mediul în care stă să fie unul care să-i transmită o energie pozitivă. 

Atât noi, cât și și suporterii trebuie să fim alături de el pentru că e căpitanul nostru, este jucătorul legendă al acestui club și sunt sigur că va reveni înainte de termenul pe care doctorii l-au dat”, a spus Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi nu vrea să rateze șansa de a urca pe locul trei: „Pentru noi este o miză foarte importantă”

Cu o victorie în fața celor de la Chindia Târgoviște, Universitatea Craiova ar egala CFR Cluj, cu 34 de puncte, care este pe poziția a doua din clasamentul din SuperLigă. Mirel Rădoi a declarat că primul obiectiv al „alb-albaștrilor” este calificarea în play-off, iar după acea se vor gândi la distanța față de primul loc.

„Pentru noi este o miză foarte importantă, nu doar cele trei puncte. În situaţia în care noi câştigăm această restanţă mai urcăm un loc în clasament, asta înseamnă că vom fi pe poziția a treia, ceea ce ne asigură un număr de puncte mai mic de primul loc, șapte puncte.

La înjumătăţire vor fi 4 puncte cu tot cu rotunjire, asta înseamnă că suntem în continuare pe locul pe care ni l-am propus. Mai întâi trebuie să ne asigurăm prezenţa în play-off, după aceea distanţa faţă de cei din faţa noastră să fie cât mai mică”, a spus Mirel Rădoi.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,98 este cota pentru „2 solist” la meciul Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT