Sport

Florin Tănase îl învinge pe Daniel Isăilă în Emiratele Arabe Unite. Al Jazira începe să spere la titlu

Marius Șumudică este lovit de ghinion în Arabia Saudită. Echipa antrenorului român a condus cu 2-0, dar nu a obținut victoria în deplasare.
18.02.2023 | 20:09
Florin Tanase il invinge pe Daniel Isaila in Emiratele Arabe Unite Al Jazira incepe sa spere la titlu
Echipa Al Jazira, cu Florin Tănase pe teren până în minutul 76, a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, în etapa a 17-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite. Sursă foto: Twitter @aljazirafc
ADVERTISEMENT
18-02-2023
18:17

Al Jazira, victorie cu Bani Yas

Echipa Al Jazira, cu Florin Tănase pe teren până în minutul 76, a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, în etapa a 17-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Ali Mabkhout (64) și Oumar Traore (88). În urma acestui rezultat, Al Jazira a urcat pe locul 6 în clasament, cu 30 de puncte, la 6 puncte în spatele liderului Al-Ahli Dubai, în timp ce Bani Yas rămâne pe 9, cu 19 puncte.

17-02-2023
21:30

Marius Șumudică, lovit de ghinion în Arabia Saudită. Al-Raed a fost egalată după ce a condus cu 2-0

Marius Șumudică a fost aproape să înregistreze a doua victorie consecutivă cu Al-Raed în Arabia Saudită. Echipa antrenorului român a condus-o cu 2-0 pe Al Wehda după golurile marcate de Tavares în minutele 34 și 53. 

În cele din urmă, Al-Raed s-a văzut egalată după reușitele lui Anselmo și Hejji în minutele 61, respectiv 72, iar scorul a rămas egal, 2-2. Echipa pregătită de Marius Șumudică ocupă locul 10 în clasament, cu 20 de puncte în 17 partide. 

La oaspeți, Silviu Lung Jr. s-a aflat între buturile porții lui Al-Raed, în timp ce Alexandru Mitriță a fost înlocuit în minutul 82 cu Al Ghamdi. Marius Șumudică are o misiune grea în etapa următoare.

Al-Raed joacă din nou în deplasare cu Al-Ittihad, locul 2 în campionatul din Arabia Saudită, la egalitate cu Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo. 

17-02-2023
15:43

Cosmin Olăroiu, eșec la ultima fază pe banca lui Al Sharjah

Seria pozitivă a lui Cosmin Olăroiu pe banca lui Al Sharjah s-a oprit după înfrângerea la limită, scor 0-1 cu Khorfakkan în etapa 17 din campionatul Emiratelor Arabe Unite. 

Deși a dominat partida, echipa antrenorului român a primit gol în minutul 90 și a suferit prima înfrângere a anului. Al Sharjah înregistrase o serie impresionantă de nouă meciuri consecutive fără înfrângere. Astfel, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu a coborât pe locul trei în ierarhie, fiind depășită de Al-Ain care a învins-o pe Al Ittihad Kalba, scor 3-2. 

17-02-2023
15:00

Alexandru Cicâldău, gol și assist în Al Ittihad Kalba - Al-Ain 2-3

Al Ittihad Kalba, locul opt în campionatul de fotbal din Emiratele Arabe Unite, a pierdut împotriva lui Al-Ain, scor 2-3 în etapa 17. Oaspeții au deschis scorul în minutul 21 prin Canedo, însă echipa lui Alexandru Cicâldău a restabilit egalitatea la scurt timp după fluierul de start al reprizei secunde. 

Alexandru Cicâldău a executat perfect un corner din partea stângă, găsindu-l liber în careu pe Habib Al Fardan care a înscris cu o lovitură de cap. Este a cincea pasă decisivă pentru internaționalul român la Al Ittihad Kalba.

Ulterior, oaspeții au trecut din nou în avantaj în minutul 81, dar Alexandru Cicâldău a restabilit egalitatea din penalty în minutul 90+2, marcând al patrulea gol în Emiratele Arabe Unite. Nu a fost suficient, deoarece Kodjo Laba a marcat în minutul 90+8 al prelungirilor și a stabilit scorul final, 3-2 pentru Al-Ain, care a urcat pe locul secund în campionat. 

La o săptămână după primul succes obținut de la preluarea formației saudite, pentru fostul selecționer al naționalei României a venit un rezultat modest.

Mirel Rădoi, doar remiză cu Al Tai în Arabia Saudită

Echipa Al Tai, antrenată de Mirel Rădoi, a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul de pe terenul penultimei clasate Al Adalah, în etapa a 17-a a campionatului din Arabia Saudită și rămâne la mijlocul clasamentului.

ADVERTISEMENT

După o primă repriză anostă în care cele două formații nu și-au creat foarte multe ocazii de poartă, partea secundă a oferit un adevărat spectacol, cu patru goluri în doar 9 minute și răsturnări de situație.

Gazdele au deschis scorul prin Christofer Gonzales (59), dar trupa tehnicianului român a întors rezultatul în doar două minute după reușitele lui Knowledge Musona (63) și Mukhtar Ali (65).

ADVERTISEMENT

Avantajul lui Al Tai nu a rezistat prea mult, penultima clasată reușind egalarea prin Marcus Antonsson (68). În urma acestei remize, echipa lui Mirel Rădoi, care și-a început aventura în Arabia Saudită cu două eșecuri, se află pe locul 8 în clasament, cu 22 de puncte.

Duel românesc în Emiratele Arabe

Tot în etapa 17-a din Arabia Saudită, formația Al Raed, antrenată de Marius Șumudică și unde evoluează Silviu Lung și Alexandru Mitriță, va evolua pe terenul lui Al Wehda. Partida este programată vineri, 17 februarie, de la ora 19:30.

ADVERTISEMENT

Acest joc este unul extrem de important pentru cei trei români, deoarece se întâlnesc echipele aflate pe locurile 12 și 13, adică primele de deasupra liniei de retrogradare. Tot vineri, de la ora 17:00, va juca și Al Nassr, formația lui Cristiano Ronaldo, care primește vizita lui Al Taawon.

Va fi un weekend plin și pentru românii din Emiratele Arabe Unite. Cosmin Olăroiu și liderul Al Sharjah vor merge în vizită la Khorfakkan, în timp ce Ittihad Kalba, echipa lui Alexandru Cicâldău, va juca, acasă, cu Al Ain. Ambele meciuri vor avea loc vineri, 17 februarie, de la ora 15:30.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18:15, se va desfășura un duel între doi români. Echipa Al Jazira, unde este legitimat Florin Tănase, va fi gazdă a întâlnirii cu formația Bani Yas, pregătită de Daniel Isăilă.

ADVERTISEMENT
Tags: