ADVERTISEMENT
Life

Mirela Vaida, foc și pară pe autorități din cauza pandemiei. Prezentatoarei îi este teamă pentru mama ei, învățătoare în Iași: „Are 32 de elevi în clasă”

Autor: Dan Suta | 27.08.2020 | 17:18
Mirela Vaida, foc și pară pe autorități din cauza pandemiei. Prezentatoarei îi este teamă pentru mama ei, învățătoare în Iași: „Are 32 de elevi în clasă”
Mirela Vaida, extrem de revoltată pe autorități în legătură cu școala în pandemie. Sursa foto: Instagram

Mirela Vaida este foc și pară pe autorități legat de începerea școlii în condiții pandemice. Mama prezentatoarei emisiunii „Acces direct” de la Antena 1 este învățătoare la o școală generală din Iași, iar din toamnă ar trebui să aibă grijă de 32 de elevi.

ADVERTISEMENT

Mirela Vaida, extrem de mâhnită

Vedeta spune că dacă până acum mama ei aștepta cu nerăbdare să înceapă școala, să îi adune pe copii în preajma ei, în acest an îi este teamă să se întoarcă la catedră.

„Mama mea e învățătoare la o școală generală din Iași! De 41 ani preda elevilor de școală primară! Mai are 2 ani și iese la pensie! Actuală serie de elevi este ultima din carieră ei! Pe 14 septembrie vor începe clasa a III-a. În fiecare an, pe vremea asta, fremăta de nerăbdare și de emoție pentru noul an!

ADVERTISEMENT

Abia aștepta să își pregătească clasa, să aranjeze băncile, să scrie pe tablă “Bine ați revenit la școală! Mult succes!” Anul acesta ceva s-a schimbat: Îi este FRICĂ!! Are 32 de elevi în clasa!! 32!!!

„Cum va împărți măștile copiilor care nu își permit să-și cumpere?”

Cum va împărți ea măștile copiilor care nu își permit să-și cumpere? Cum le va explică celorlalți că ei nu primesc și că vor trebui să-și cumpere singuri? Cum va face această diferența astfel încât să nu jignească pe nimeni?”, a scris Mirela Vaida pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Școlile încep până la urmă pe 14 septembrie, așa cum era stabilit calendarul. Elevii vor fi nevoiți să poarte mască în timpul cursurilor, dar și în pauze, iar în clasele unde nu se va putea respecta distanța minimă de 1,5 metri între copii se vor pune despărțitoare din plexiglas.

În cazul în care vor apărea cazuri de coronavirus în școli, cursurile ar putea fi suspendate, local, în funcție de deciziile pe care le vor lua unitățile școlare, existând și varianta continuării orelor în varianta online, acolo unde se va putea.

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

Mama mea e invatatoare la o scoala generala din Iasi! De 41 ani preda elevilor de scoala primara! Mai are 2 ani si iese la pensie! Actuala serie de elevi este ultima din cariera ei! Pe 14 septembrie vor incepe clasa a III-a. In fiecare an, pe vremea asta, fremata de nerabdare si de emotie pentru noul an! Abia astepta sa isi pregateasca clasa, sa aranjeze bancile, sa scrie pe tabla “Bine ati revenit la scoala! Mult succes!” Anul acesta ceva s-a schimbat: Ii este FRICA!! Are 32 de elevi in clasa!! 32!!! Cum va imparti ea mastile copiilor care nu isi permit sa-si cumpere? Cum le va explica celorlalti ca ei nu primesc si ca vor trebui sa-si cumpere singuri? Cum va face aceasta diferenta astfel incat sa nu jigneasca pe nimeni? Cum le va interzice celor 32 de elevi de 9-10 ani sa nu se imbratiseze, sa nu se atinga, sa nu se joace, cand ei se reintalnesc dupa 6 luni de pauza? Cum se va asigura ea ca fiecare copil se va spala pe maini, la toaleta, ca se va sterge cu prosoape de unica folosinta, ca se va dezinfecta? Si daca va pleca si mama la toaleta, sa zicem, in pauza mare, si cand se va intoarce isi gaseste clasa jucand “gramada cere varf”, cine va raspunde? Ea, directiunea scolii, parintii? Va veni DSP-ul si ii va cere explicatii? Va fi sanctionata disciplinar? Si daca un elev din clasa ei se va imbolnavi de COVID, Doamne fereste, cine e pasibil de raspundere? Ea, scoala, tatal si mama copilului? Si daca un copil nu poarta masca pentru ca nu va vrea, ea ce ii poate face? Cum il obliga? Sa va mai spun ca va trebui sa stea la scoala in 2 schimburi, zilnic? Va preda primilor 16 elevi de dimineata! Apoi, la pranz, intra in schimbul al doilea si va trebui sa o ia de la capat cu urmatorii 16! Si nu cred ca va fi platita pentru asta! Pentru ca nu sunt bani pentru invatamant si educatie! Nu au fost niciodata! Si chiar daca nu sunt bani, ce profesor sau invatator ar putea alege doar o jumatate din numarul elevilor carora sa le predea, iar cand vine restul de elevi, dascalii sa plece acasa? Cand va spun despre mama mea, ma gandesc, de fapt, la toti educatorii, profesorii si invatatorii care sunt responsabilizati peste masura incepand cu 14 septembrie!! Cand va povestesc despr

A post shared by Mirela Vaida (@mirelavaida) on

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!