Sport

Mirko Pigliacelli visează să joace în echipa națională a României: „În iunie îmi iau cetățenia!”. Video

Mirko Pigliacelli (28 de ani) și-a fixat un obiectiv îndrăzneț. Italianul a anunțat că a depus actele pentru a primi cetățenia română și vrea să joace pentru „tricolori”.
15.03.2022 | 16:27
Mirko Pigliacelli viseaza sa joace in echipa nationala a Romaniei In iunie imi iau cetatenia Video
Mirko Pigliacelli in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Farul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 7 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Născut la Roma, în Italia, Mirko Pigliacelli joacă din 2018 în România, la Universitatea Craiova. Goalkeeperul s-a îndrăgostit de țara noastră și se gândește la un meci de retragere pe „Ion Oblemenco”. Mai mult, Pigliacelli a dezvăluit că face demersuri pentru a juca în naționala lui Edi Iordănescu.

Mirko Pigliacelli vrea să joace în naționala de fotbal a României

Titular incontestabil în echipa lui Laurențiu Reghecampf, Mirko Pigliacelli a fost luat la întrebări de fanii „Științei”. În timp ce U Craiova se pregătește pentru partida cu FC Voluntari, din etapa a doua a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1, portarul a fost protagonistul unui Q&A pe pagina de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT

Ce îți place să faci în timpul liber?

– Îmi place să merg la pescuit. Îmi place foarte mult, mă relaxează. Stau cu prietenii. Deci, pescuitul.

Pe cine ai idolatrizat în copilărie și cu cine te-ai asemăna ca portar din tot fotbalul mondial?

– Când eram copil portarii mei preferați erau mereu Iker Casillas și Angelo Peruzzi, de la Lazio.

ADVERTISEMENT

Ți-ai dori să te retragi la Craiova, să ai un meci special de retragere pe „Ion Oblemenco”?

– Cred că dacă se va întâmpla va fi ceva foarte frumos. Îmi doresc acest lucru.

Cu fanii cărei echipe din Italia i-ai putea compara pe suporterii Universității?

– Sincer, fanii noștri au ceva special. Nu pot face o comparație. Fiecare echipă are suporterii ei, dar ai noștri sunt ceva incredibil. Dar dacă trebuie să fac o comparație, eu spun că seamănă din Italia cu galeria lui Napoli.

Îți dorești un pașaport de Oltenia? Să ai dublă cetățenie?

– Da, m-am gândit. Deja am vorbit. Se va face. În iunie cred că îmi voi lua cetățenia. Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli a ajuns în Bănie în anul 2018, atunci când oltenii l-au împrumutat de la Pro Vercelli. Un an mai târziu, Mihai Rotaru a plătit 300 de mii de euro pentru a își asigura definitiv serviciile portarului italian.

Contractul lui Pigiliacelli cu Universitatea Craiova expiră la finalul sezonului. Până în prezent, el a îmbrăcat tricoul alb-albastru de 154 de ori, perioadă în care a marcat un gol și a menținut poarta intactă în 63 de meciuri.

ADVERTISEMENT
  • 1,4 milioane de euro este cota de piață a lui Mirko Pigliacelli, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT