News

Miruna și Miriam, două studente din București, metodă ingenioasă pentru a economisi bani în lunile de iarnă. Costurile li s-au redus considerabil

Două studente din București au găsit o metodă ingenioasă și extrem de simplă pentru a economisi bani în lunile de iarnă. Costurile lunare li s-au redus considerabil.
07.10.2022 | 23:05
Miruna si Miriam doua studente din Bucuresti metoda ingenioasa pentru a economisi bani in lunile de iarna Costurile li sau redus considerabil
Metoda ingenioasă găsită de Miruna și Miriam, două studente din București pentru a economisi bani în lunile de iarnă. Sursa foto: captură ObservatorNews / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iarna care urmează se anunță una extrem de grea pentru români. Nu vor scăpa de stresul facturilor și al cheltuielilor nici studenții. Unii dintre ei au găsit soluții ingenioase pentru a economisi bani.

Metoda ingenioasă găsită de Miruna și Miriam, două studente din București pentru a economisi bani în lunile de iarnă

Este și cazul a două studente care învață în Capitală. Deși sunt din același oraș, Bacău, Miriam şi Miruna s-au cunoscut în această toamnă, în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Tinerele au găsit o soluție pe cât de simplă, pe atât de eficientă de a face economie la absolut toate cheltuielile pe care le presupune viața de student care stă în chirie.

Studentele au decis să se mute împreună în același apartament. Până să ia această decizie, cele două aveau cheltuieli lunare de peste 2.000 de lei. În mod logic, costurile acestora s-au redus la jumătate.

ADVERTISEMENT

”Eu am stat singură o perioadă destul de lungă şi la facultate ne-am întâlnit şi am zis, băi, hai să vedem totuşi cum este, poate este mult mai benefic, mult mai uşor din punct de vedere financiar pentru că ajungi la niște costuri destul de mari, stând singur”, spune Miruna, conform ObservatorNews.

”Eu de exemplu, am stat într-o garsonieră. 350 de euro era, iar acum, de exemplu, stăm într-un apartament de două camere. Clar costurile s-au redus considerabil”, afirmă și Miriam, colega Mirunei.

ADVERTISEMENT

Soluție similară găsită și de două studente din Cluj. Au decis să cheme o a treia colegă în apartament

O situație similară o întâlnim și în Cluj-Napoca, un oraș recunoscut pentru chiriile uriașe. Acestora li se adaugă acum și facturile pe măsură.

În acest sens, Sanda și Victoria, două studente la Universitatea Babeș-Bolyai, care până acum au împărțit în două o chirie de 430 de euro, plus alte cheltuieli, au decis să mai cheme o colegă să stea cu ele.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă întreținerea este mare, totul se împarte la trei, toate cheltuielile la trei. Dacă suntem prietene, poate împărțim și mâncarea”, spune Sanda, conform Bzc.ro.

”E mult mai convenabil așa. Împărțim în mod egal cheltuielile casei”, o completează colega de apartament, Victoria.

ADVERTISEMENT
Tags: