Sport

România, aproape calificată la baraj. Ce adversari ar putea întâlni „tricolorii”

România are șanse să se claseze pe locul doi în grupa preliminară pentru CM 2022. Însă chiar și așa, pentru a merge la Mondiale după 23 de ani, "tricolorii" trebuie să câștige două meciuri de baraj împotriva unor adversari puternici.
11.10.2021 | 23:35
Romania aproape calificata la baraj Ce adversari ar putea intalni tricolorii
Misiune imposibilă pentru Campionatul Mondial? Cu cine joacă România la baraj dacă va încheia pe locul doi, Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
11-10-2021
20:39

România, șanse mari pentru a prinde barajul

După victoria cu Armenia, scor 1-0, șansele României au crescut mult mai mult pentru a prinde un loc la barajul pentru CM 2022, în condițiile în care Macedonia de Nord a fost învinsă zdrobitor de Germania, scor 0-4. 

Astfel, România stă la mâna ei pentru un loc la baraj, iar „tricolorii” mai au de jucat împotriva Islandei și împotriva Liechtensteinului.

Posibilele adversare ale României la barajul pentru CM 2022: Cehia, Țara Galilor, Austria, Croația ( sau Rusia, rușii sunt pe primul loc, la două puncte distanță), Norvegia (sau Olanda, olandezii sunt în fața nordicilor cu două puncte), Ucraina (sau Bosnia), Albania (sau Polonia), Scoția, Suedia (sau Spania), Elveția, Portugalia (sau Serbia).

„Tricolorii” pot juca împotriva unor adversari mai slab cotați dacă vor fi cap de serie, în caz contrar, selecționata lui Mirel Rădoi va da peste adversari grei.

România joacă luni, de la ora 21:45, împotriva Armeniei, un meci crucial pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022. Au trecut 23 de ani de la precedenta prezență a “tricolorilor” la un Mondial, Franța 1998.

Misiune imposibilă pentru Campionatul Mondial? Ce echipe poate întâlni România la baraj

Dacă România învinge Armenia este în pole position pentru a încheia grupa de calificare pe poziția secundă, care ne duce la baraj. Însă, chiar și dacă “tricolorii” vor câștiga împotriva echipei lui Joaquin Caparros, drumul spre Mondialul din Qatar este foarte lung.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” trebuie să câștige meciurile cu Islanda și Liechtenstein, iar abia apoi își pot face calculele pentru baraj. Până acum, echipele aveau de trecut un singur meci de baraj, însă pentru CM 2022, România va avea de câștigat două meciuri eliminatorii pentru a se califica.

12 echipe se bat pentru trei locuri!

În total vor fi 12 echipe, care se vor bate pentru ultimele trei locuri pe care le are Europa alocate la CM. Vor fi organizate trei mini-turnee a câte patru echipe. Se va juca o singură manșă, în format de semifinale și finală.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune șase echipe din clasamentul locurilor doi în preliminarii vor fi gazde în semifinale. Gazda finalei va fi decisă prin tragere la sorți înainte de desfășurarea turneului. La baraj, zece echipe vin din preliminarii (ocupantele locurilor doi din grupă) și două din Nations League (echipele cel mai bine clasate în ultima ediție și care nu au prins un loc între primele două în preliminariile clasice).

Cu ce echipe poate juca România dacă ajunge la baraj!

Dacă se va califica la baraj, România va întâlni echipe foarte puternice în drumul spre Campionatul Mondial. Presiunea va fi uriașă, în condițiile în care totul se decide într-o singură manșă, atât în semifinale, cât și în finală.

ADVERTISEMENT

Care sunt echipele care au șanse de calificare la baraj:

Grupa A: Portugalia sau Serbia (cele două s-au desprins în frunte și una dintre aceste națiuni va fi la baraj)

Grupa B: Spania, Suedia sau Grecia (ibericii sunt în frunte, dar Suedia are două meciuri mai puțin. Grecia intră și ea în calcule, măcar pentru baraj)

ADVERTISEMENT

Grupa C: Elveția (aproape sigur naționala lui Yakin va fi pe locul secund)

Grupa D: Ucraina, Finlanda și Bosnia (luptă la baionetă pentru locul secund)

Grupa E: Cehia sau Țara Galilor (ambele au câte 7 puncte)

Grupa F: Scoția, Israel sau Austria 

Grupa G: Olanda, Norvegia sau Turcia (una dintre acestea se califică direct, una la baraj)

Grupa H: Croația sau Rusia (cele două se luptă pentru calificarea directă)

Grupa I: Albania, Polonia sau Ungaria (Anglia este desprinsă în frunte, cele trei se luptă pentru locul doi)

Grupa J: Armenia, România și Macedonia de Nord (trei echipe aflate în luptă pentru locul doi)

Echipe calificate din Nations League în acest moment: Țara Galilor, Austria

* Este posibil să apară modificări în toate ierarhiile, în funcție de rezultatele din preliminarii

Dar, pentru a fi în postura de a juca meciuri decisive de la baraj, naționala României trebuie să câștige confruntările cu Armenia, Islanda și Liechtenstein, care i-ar asigura în proporție covârșitoare prezența la baraj.

  • 23 de ani au trecut de la ultima prezență a României la Mondiale
  • 3 echipe din 12 se califică după baraj

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT