Sport

Mitică Dragomir, despre rușinea istorică de la CM de rugby: „Zero barat”

Dumitru Dragomir a comentat prestaţia dezamăgitoare a naţionalei de rugby la Cupa Mondială din Franţa. Fostul şef de la LPF consider că de vină sunt
18.09.2023 | 20:30
Mitica Dragomir despre rusinea istorica de la CM de rugby Zero barat
Mitică Dragomir, despre rușinea istorică de la CM de rugby: „Zero barat”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naţionala României de rugby a suferit o corecţie dură din partea Africii de Sud, campioana mondială en-titre. “Stejarii” au pierdut cu 0-76 al doilea meci de la Cupa Mondială din 2023, după ce au cedat în prima partidă, scor 8-82 cu Irlanda.

Mitică Dragomir, despre rușinea istorică de la CM de rugby: “Poate chiar mai rău este în cădere fotbalul”

Dumitru Dragomir a comentat la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ prestaţia rugbyştilor de la Campionatul Mondial, spunând că fotbalul este într-o criză şi mai mare decât sportul cu balonul oval:

ADVERTISEMENT

“Ciolacu, Ponta, Dâncu, ar trebui să facă o şedinţă ca să ajute tot sportul de echipă, tot sectorul juvenil. Ce să mai vorbim de rugby? Ca la fotbal. Dacă jucăm acum cu Franţa, Italia, Anglia la fotbal, este la fel.

Poate chiar mai rău este în cădere fotbalul în comparaţie cu rugby-ul. Suntem în grupă cu Kosovo, care are 1 milion şi ceva de oameni, cu Israelul care are în jur de 10 milioane, cu ţări mici.

ADVERTISEMENT

“Ce să te mai pregăteşti la condiţiile pe care le au? Zero barat”

Toate ţările cu care jucăm nu fac cât populaţia noastră. Aria de selecţie ai din plin: 20 de milioane. Ei dintr-un milion, vin şi te bat. Sau îi baţi cu arbitrii. Este mai rău la fotbal ca la rugby.

Nu poţi să nu te prezinţi. Prima condiţie la sport este să te prezinţi. Îmi pare rău că am ajuns aici şi numai guvernanţii sunt de vină. Ce să te mai pregăteşti la condiţiile pe care le au? Zero barat”, a spus Dragomir.

ADVERTISEMENT

România mai are de jucat cu Scoţia şi Tonga

România mai are de jucat două meciuri în grupa C de la Campionatul Mondial de rugby. “Stejarii” vor întâlni Scoţia şi Tonga, în ultimele două confruntări de la turneul final.

Înfrângerile cu Irlanda (8-82) şi Africa de Sud (0-76) intră direct în top 5 cele mai mari umilinţe suferite de România la Mondialul de rugby, acolo unde am lipsit o singură dată: în 2019.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, de la ora 13:30, HORIA IVANOVICI și Mitică Dragomir vă dau întâlnire, imediat după FANATIK SUPERLIGA. MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ este un podcast cu real succes la public în care Horia Ivanovici îl provoacă, faţă în faţă, 1 la 1, pe Dumitru Dragomir, pe tema subiectelor momentului.

Mitică Dragomir, despre ruşinea de la CM de rugby

ADVERTISEMENT