Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mitriță, discurs de campion după CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2: „Normal că vreau la Euro! Sunt schimbat”

Alex Mitriță a avut o nouă prestație de senzație în CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2. Playmakerul oltenilor a vorbit și despre neconvocarea la echipa națională.
16.03.2024 | 22:37
Mitrita discurs de campion dupa CFR Cluj  Universitatea Craiova 12 Normal ca vreau la Euro Sunt schimbat
Alexandru Mitrita, factor decisiv în victoria Craiovei contra Rapidului / Sportpictures
ADVERTISEMENT

Alex Mitriță a strălucit în CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2. „Piticul” oltenilor a marcat în stilul caracteristic cel de-al doilea gol al echipei lui Ivailo Petev. După meci a vorbit despre neconvocarea la națională.

Mitriță, după ce a făcut „franjuri” apărarea CFR-ului: „Duelul cu Rapid va fi de care pe care”

În urma reușitei din Gruia, Alex Mitriță a ajuns la cota 12 în acest campionat. El are și zece pase de gol pentru olteni în SuperLiga. După această victorie, Univesitatea Craiova a urcat pe locul 2, cu 28 de puncte, la egalitate cu Rapid.

ADVERTISEMENT

„Nu ne gândim la titlu. Vrem să luăm fiecare meci în parte. Vă dați seama că ne gândim (n.r. – la meciul cu Rapid), dar avem câteva zilele să pregătim acest meci. Cred că va fi un duel de care pe care și, dacă vom câștiga ne vom ridica mult mai sus”, a declarat Mitriță, după CFR – U Craiova 1-2.

Deși este cel mai în formă fotbalist al oltenilor, Alex Mitriță n-a fost convocat de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. „Trebuie să îmi fac treaba pe teren în continuare, să joc cât mai bine la echipa de club.

ADVERTISEMENT

Când voi avea din nou ocazia să fiu la echipa națională, voi veni cu inima deschisă. Eu voi face tot ce depinde de mine. Voi da totul pe teren. La final, sunt sigur că munca și rezultatele îmi vor fi răsplătite”, a adăugat „Messi din Bănie”.

Mai mult, Mitriță a avut un semnal clar către selecționer. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani promite că s-a maturizat de la ultima sa convocare la echipa națională, care a fost în noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT

„Eu zic că îmi fac treaba bine pe teren. Sutn schimbat, am altă atitudine față de anii precedenți și asta mă bucură. Cu siguranță că vrea (n.r. – dacă vrea la Euro). Ce, să spun aici că nu vreau la Euro? Fiecare jucător vrea la Euro. Coechipierii luptă și ei pentru acest obiectiv și sper să avem cât mai mulți jucători la Euro”, a conchis Mitriță.

Mitriță, susținut de Mihai Rotaru: „Cu el ar trebui să înceapă convocările”

Alex Mitriță e susținut și de patronul Mihai Rotaru. „Mitriță e fenomenal și cu el ar fi trebuit să înceapă convocările. Sportiv, dacă astea sunt criteriile, Mitriță trebuie să fie acolo. Nu să înceapă naționala cu el, dar în primii trei.

ADVERTISEMENT

Ai jucători cu care să începi, gen Stanciu, dar Mitriță e și el din filmul ăsta. Sper, dacă au fost probleme, să se rezolve până la Euro, pentru că ajută România. Nu pe mine, nu pe dumneavoastră, ne ajută pe toți.

Au fost niște evenimente în 2022, când a fost convocat ultima dată, niște animozități. Nu vreau să reiau discuția. România e calificată la turneul final. Cred că e vorba doar de principii aici și fiecare trebuie să își respecte principiile.

Eu voi fi în Germania, la Euro, și sper să văd cât mai mulți fotbaliști de-ai noștri acolo pentru că știu cât de mult își doresc”, a declarat Mihai Rotaru, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA  pe Prima Sport.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,10 este cota pentru „X solist” la meciul Universitatea Craiova - Rapid